Türk TIR şoförleri, sevinçlerini Cihan'a anlattı

Irak'ta bir ay rehin kaldıktan sonra bugün serbest bırakılan Türk TIR şoförleri, Erbil'e bağlı Selahattin kasabasındaki bir otele geldi. TIR şoförü, Cihan mikrofonuna yaptığı açıklamada, kendilerinin serbest bırakılması için uğraş...

Google Haberlere Abone ol
Türk TIR şoförleri, sevinçlerini Cihan'a anlattı

Irak'ta bir ay rehin kaldıktan sonra bugün serbest bırakılan Türk TIR şoförleri, Erbil'e bağlı Selahattin kasabasındaki bir otele geldi.

TIR şoförü, Cihan mikrofonuna yaptığı açıklamada, kendilerinin serbest bırakılması için uğraş veren herkese teşekkür etti. Başka bir şoför ise “Rehinelerimiz ellerinde olduğu için konuşamıyoruz. Daha konsolosluk ellerinde.” dedi.

Sevinçli oldukları gözlenen şoförler, Türkiye’deki ailelerine selam göndermeyi de ihmal etmedi.

Çok zor günler geçirdiklerini ifade eden başka bir TIR şoförü ise hiç suç işlemedikleri halde başlarına böyle bir durum geldiğini ifade etti.

Türk Başkonsolos Mehmet Akif İnam ise 32 TIR şoförünün sağ salim teslim aldıklarını, sadece bir kişinin sıcaklardan kaynaklanan bir rahatsızlık geçirdiğini, ancak durumunun şu an iyi olduğunu aktardı. Türk Hava Yolları’nın özel bir uçak gönderdiğini söyleyen Başkonsolos İnam, bu uçakla Urfa’ya doğru 32 TIR şoförünün yola çıkacağını ifade etti.

Erbil'de bir otelde bir süre bekleyen şoförler, daha sonra havaalanına gitmek için otelde ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar