Türk okulundan göğüs kabartan başarı

Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Türk okulları, başarılarıyla Anadolu insanının gururu olmaya devam ediyor. ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan Putnam Science Academy (PSA) öğrencileri, Hollanda’da düzenlenen Uluslararası Bilim...

Google Haberlere Abone ol
Türk okulundan göğüs kabartan başarı

Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Türk okulları, başarılarıyla Anadolu insanının gururu olmaya devam ediyor. ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan Putnam Science Academy (PSA) öğrencileri, Hollanda’da düzenlenen Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda 44 ülkeden 300 öğrenciyi geride bırakarak altın madalya kazandı.

Rotterdam'da gerçekleştirilen Uluslararası Çevre Olimpiyatları’na (INESPO) katılan PSA öğrencilerinden Çağrı Aytekin ve Erkam Çürük, ‘Okyanusları petrol atıklarından temizleme’ projesiyle birincilik kürsüsüne çıktı. Proje, okyanusların daha düşük maliyetle petrolden arındırılmasını ve okyanuslardan toplanan petrolün yeniden kullanımını öngörüyor.

44 ülkeden 130 projenin yarıştığı olimpiyatlarda altın madalya elde eden Aytekin ve Çürük yarışma sonrasında Hollandalı basın mensuplarına projelerini tanıttı.

Uluslararası Çevre Olimpiyatları'na katılan projeler orjinal fikir, araştırma ve sunum olarak üç ayrı kategoride dünyanın farklı üniversitelerinde görev yapan profesörler tarafından değerlendiriliyor. CİHAN

Yorumlar