Türk okulu müdüründen casusluk suçlamasına yalanlama

Fransa’nın başkenti Paris’te Türk kökenli girişimciler tarafından açılan Educ'active Koleji Müdürü Abdurrahman Demir, hakkında yayınlanan 'Cemaat üyesinden casusluk itirafı' haberini yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Türk okulu müdüründen casusluk suçlamasına yalanlama

Fransa’nın başkenti Paris’te Türk kökenli girişimciler tarafından açılan Educ'active Koleji Müdürü Abdurrahman Demir, hakkında yayınlanan 'Cemaat üyesinden casusluk itirafı' haberini yalanladı. Müdür Demir, Takvim, Oda Tv ve Fırat Haber Ajansı'nın uluslararası haber kanalı France 24’ün 10 Ocak’ta kendisiyle yaptığı ropörtajı çarpıttığını açıkladı.

Paris Valiliği’ne bağlı polis istihbaratı Türkiye masası yetkililerinin okulla ilgili bilgi aldığını belirten Demir, Paris’teki bütün Türk kökenli cami ve dernek yetkililerinin de aynı masayla görüştüğünü söyledi. Educ'active Müdürü, Fransa’da açılan her okulun, valiliklere bağlı polis istihbarattan güvenlik izni alma zorunluluğu olduğunu bildirdi.

Casusluk yaptığı iddiasını 'akıl almaz bir iftira' olarak niteleyen Demir, "Biz haberde yazdığı gibi eski istihbarat kurumu RG ile değil, Paris Valiliği’ne bağlı polis istihbaratında Türkiye masası yetkilileriyle görüştük. Zaten RG ile görüşmemiz mümkün değil; zira yıllar önce bu kurum lağvedildi. Ancak Türkiye kökenli göçmenler tarafından kurulmuş bütün dernek yetkilileri aynı polis istihbarat masasıyla görüşüyor. Okulumuz hakkında bilgi alan Türkiye masası, aynı şekilde Paris’te Türk camileri ve dernek başkanlarını da ziyaret ediyor." dedi. Haberin Takvim tarafından manipüle edildiğini belirten Demir,"Casusluk suçlaması yapanların haberi hiç okumamış olması lazım. Türkiye’de siyasi gelişmelerin ardından okulla ilgili bir şüphe var mı sorusuna cevaben Fransız yetkililerin bir endişesi olmadığını açıkladım. Bu hassas ya da gizli bir bilgi değil." şeklinde konuştu.

Fransa’da faaliyet gösteren her okulun valiliklere bağlı polis istihbaratından güvenlik gerekçesiyle görüştüğünü anlatan Demir, "Fransa’da bir okul açıldığı zaman 3 kurumun onayı gerekiyor. Binayla ilgili izin için belediye, pedagojik kısım için valiliğe bağlı eğitim akademisi, güvenlik için valiliğe bağlı polis istihbarat kurumu. Fransa’da faaliyet gösteren her okul özellikle kuruluş esnasında güvenlikten sorumlu istihbarat yetkilileri ile görüşür. Ben de Fransa’da devlet yetkililerinin okulumuzla ilgili hiç bir güvenlik endişesi olmadığını izah etmek amacıyla France 24 muhabirine bu bilgiyi verdim. Eğer bu casusluk itirafıysa, Fransa’da okul açan herkes casus." dedi.

Demir, Paris'te 5 yıldır eğitim veren 240 öğrenci kapasiteli Educ'active’in bölgesindeki en iyi okullardan biri kabul edildiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar