Türk okulu iftarında Türk-Romen kaynaşması

Romanya'da faaliyet gösteren Türk okulu, Türk ve Romen konuklarını iftar sofrasında buluşturdu. Ramazan'ın ruhuna uygun kaynaşmanın yaşandığı programda, Romen konuklar Müslüman dostlarının iftar sevincine ortak oldu.Başkent Bükreş’te...

Google Haberlere Abone ol
Türk okulu iftarında Türk-Romen kaynaşması

Romanya'da faaliyet gösteren Türk okulu, Türk ve Romen konuklarını iftar sofrasında buluşturdu. Ramazan'ın ruhuna uygun kaynaşmanın yaşandığı programda, Romen konuklar Müslüman dostlarının iftar sevincine ortak oldu.

Başkent Bükreş’te bulunan Uluslararası Bükreş Koleji (ISB), veli ve misafirlerini iftar yemeğinde ağırladı. Geleneksel hale gelen programa katılım beklenenden fazla oldu. Türk ve Romen velilerin yanı sıra, soydaşlar ve diğer konuklar iftar davetine ailecek iştirak etti.

Okulun spor salonu davetlilerle hınca hınç doldu. Yemek servisinde uzun kuyruklar oluştu. Konuklar, Türk mutfağının birbirinden leziz örneklerinin açık büfe olarak sunulduğu yemekleri seçmekte zorlandı. Mantıdan kuzu çevirmeye, çeşit çeşit dolmadan pilav ve kavurmaya kadar onlarca çeşit yemek konukların gözünü doyurmaya yetti. Meşhur Türk tatlıları; baklava ve güllaç Romen konukların ilgi odağı oldu.

İftar vaktini bekleyemeyen bazı çocukların yemeğin tadına erkenden bakmaları gözden kaçmadı. Okunan ezanla oruçlar açıldı, lezzetli yemeklerden yendi.

Lumina Eğitim Kurumları Yönetim Kurul Başkanı Fatih Gürsoy, gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve davete icabet eden tüm konuklara teşekkür etti. Gürsoy temennilerini, "Yirminci yılını kutladığımız Romanya'daki eğitim faaliyetlerimizi, Allah'ın izniyle kıyamete kadar sürdüreceğiz." sözleriyle dile getirdi.

Türk konuklar beraberce iftar etmekten, Romen konuklar Türk dostlarının iftar sevincine ortak olmaktan memnun oldu. Gerghina Danac, "Oruç kutsal bir ibadet. Bütün gün aç kalıyorsunuz; bu zor. Ancak Allah yardım ediyor." sözleriyle Müslüman dostlarını tebrik etti. Romen konuklar yemeklere de tam not verdi. Alina Marin, "İftara seneye de geleceğim. Kendimi çok mutlu hissettim. Yemekler çok lezizdi.’ dedi.

Radu Narghita isimli konuk ise "Bu yemekleri restoranlarda bulamazsınız. Eminim, oruç tutan için ayrı bir lezzeti vardır. Biz çok beğendik." ifadelerini kullandı.

Bin kişinin iştirak ettiği Bükreş’teki iftar programında konuklara meyve ve çay ikramı da yapıldı. Romanya’da 11 okulda 3 bin 300 öğrenci eğitim görüyor. CİHAN

Yorumlar