Türk okullarında okuyan Pakistanlı kızlardan eğitime damga

Pakistan’daki Türk okullarında okuyan Pakistanlı Alam Katon ve Vişah Nazım isimli kız öğrenciler, Kenya’da düzenlenen Çevre Proje Olimpiyatında dünya birinciliği elde etti. 26 ülkeden 250 öğrencinin katıldığı olimpiyata ‘Yoksul ülkelerde...

Google Haberlere Abone ol
Türk okullarında okuyan Pakistanlı kızlardan eğitime damga

Pakistan’daki Türk okullarında okuyan Pakistanlı Alam Katon ve Vişah Nazım isimli kız öğrenciler, Kenya’da düzenlenen Çevre Proje Olimpiyatında dünya birinciliği elde etti. 26 ülkeden 250 öğrencinin katıldığı olimpiyata ‘Yoksul ülkelerde dağ araçlarında üstün fren sistemi’’ projesi ile katılan Pakistanlı kızlar, enerji kategorisinde dünya birincisi oldu.

Dünya birincisi öğrencilerin Fizik öğretmenleri Rafi Ud Din projenin amacını yoksul ülkelerde dağ araçlarının fren sistemini geliştirmek ve insan ölümlerini en aza indirgemek olduğunu söyledi.

Pakistan’da Türk okulları ülkenin önde gelen insanlarının ve devlet büyüklerinin de dikkatinden kaçmıyor.

Pakistan Eğitim Bakanı Baligh-ur Rahman ‘’Halkımız Türk okullarını bağrına basıyor.’’ derken, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ise Türk müteşebbislerce açılan PAK-TÜRK okullarından övgü ile söz etmişti.

Başbakan Şerif, "23 Pak-Türk okulunun, Pakistan ve Türk gençleri arasında kültürel değişim ve gönül birliğinin yüceltilmesinde oynadığı mükemmel rolden bahsetmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

CİHAN

Yorumlar