Türk okullarına G.Afrika liderinden tam destek: Siz kardeşimsiniz, arkanızdayım

AK Parti hükümetinin kapattırmak istediği yurtdışındaki Türk okullarına, Kenya cumhurbaşkanının bugünkü açıklamasından sonra bir destek de Güney Afrika devlet başkanından geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türk okullarına G.Afrika liderinden tam destek: Siz kardeşimsiniz, arkanızdayım

AK Parti hükümetinin kapattırmak istediği yurtdışındaki Türk okullarına, Kenya cumhurbaşkanının bugünkü açıklamasından sonra bir destek de Güney Afrika devlet başkanından geldi. Devlet Başkanı Jacob Zuma, ülkesinde faaliyet gösteren Uluslararası Star Kolejleri Yönetim Kurulu üyelerini resmi konutunda kabul etti. Yoğun gündemine rağmen Türk heyetine zaman ayıran Zuma, Türk okullarına tam destek vererek şöyle konuştu: "Çalışmalarınıza devam edin, ülkemde istediğiniz kadar kalabilirsiniz, arkanızdayım."

Nizamiye Külliyesi'nin banisi işadamı Ali Katırcıoğlu ve vakfın yöneticileriyle Zuma'yı ziyaret eden Ufuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Doktor Süleyman Deşdemir ziyaretin ayrıntılarını şöyle anlattı: "Okullarımızın başarısını ve yaptığımız faaliyetleri anlatmak için Sayın Zuma'dan randevu istedik. Bizleri kırmadı. Yeni adıyla Star Okulları 8 şubesinde 3 bin öğrencisiyle Güney Afrika'da 15 yıldır faaliyette. Bu yıl üniversite giriş sınavı Matric'de bir öğrencimiz 13 A alarak ülke tarihine geçti. Durban'daki okulumuzun A ortalaması ise ülke genelinde en yüksek. İşadamları derneğimizin çalışmalarını ve yardım faaliyetlerimizi de Zuma'ya anlattık."

ZUMA: BUNLAR BENİM KARDEŞLERİM

Zuma'nın kendilerini çok samimi karşıladığını söyleyen Deşdemir, şöyle devam etti: "Ali Katırcıoğlu ile sarılarak samimi pozlar veren Zuma, ziyaretin sonunda korumalarına, 'Bu misafirlerimi iyi tanıyın, Katırcıoğlu ve bu arkadaşları benim kardeşlerimdir. Onlara yardımcı olun' dedi."

Süleyman Deşdemir, kendilerinin de Jacob Zuma'ya Kütahya el işi seramik hediye ederek, Güney Afrika'daki demokratik ve özgür ortamdan dolayı Başkan'a teşekkür ettiklerini dile getirdi.

KATIRCIOĞLU'NUN DAVETLİSİ OLARAK İSTANBUL'A GELECEK

Ziyarette hazır bulunan Horizon Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Eroğlu ise "Jacob Zuma 2012'de Nizamiye Külliyesi'ni açmıştı. Kendisine iade-i ziyarette bulunduk. Değişik vesilelerle daha öncede görüşmüştük. Bu özel ziyaretimizde Ali Katırcıoğlu Beyefendi Zuma'yı İstanbul'a davet etti. Türkiye'de bir defa bulunduğunu ve hayran kaldığını söyleyen Zuma, seçimlerden sonra, 'kardeşim' dediği ve defalarca sarıldığı Katırcıoğlu nun misafiri olarak güzel şehir İstanbul'a gideceğini söyledi. Devlet Başkanı Zuma ayrıca, Ali Katırcıoğlu'nu ve Türk heyetine her zaman kapısının açık olduğunu dile getirdi." dedi.

Öte yandan Afrika'nın bir başka kilit ülkesi olan Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ise bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile düzenlediği basın toplantısında, ülkesindeki Türk Okulları'nı takdir ettiklerini söylemişti. Kenyatta ayrıca daha fazla Türk yatırımı istediklerini vurgulamıştı. CİHAN

Yorumlar