Türk okulları Endonezya’nın ilk ve tek kültür olimpiyatlarını düzenledi

Endonezya'daki Türk okullarının kurucusu Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD), bu yıl yine Endonezya Kültür ve Sanat Olimpiyatı’nı (OSEBI) düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk okulları Endonezya’nın ilk ve tek kültür olimpiyatlarını düzenledi

Endonezya'daki Türk okullarının kurucusu Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD), bu yıl yine Endonezya Kültür ve Sanat Olimpiyatı’nı (OSEBI) düzenledi. OSEBI organizasyonu bu alanda ülkede ilk ve tek olma özelliğini taşıyor.

Büyük bir kültür hizmeti olan OSEBI'nin ilki geçen yıl düşük bir katılım ile gerçekleşmişti. Ancak bu yıl ikincisi düzenlenen olimpiyata Endonezya'nın birçok şehrinden bin yarışmacı katıldı. Yarışmacılar elemelerden sonra geçtiğimiz dün gece düzenlenen final ile ödüllerini aldı.

Şiir, resim, dil ve folklor alanlarında yapılan olimpiyatta ülkenin farklı şehirlerinden gelen öğrenciler, finali izleyenlere tüm hünerlerini sergiledi. Lise öğrencilerinin gösterileri izleyicilerden beğeni topladı. Ustalık gerektiren milli oyunları öğrenciler profesyonelce icra etti. Endonezya dilinde yazılmış şiirlerin sunumu da büyük takdir kazandı.

OSEBI Başkanı Prof. Dr. Ilza Mayuni, program açılışında yaptığı konuşmada, “OSEBI sayesinde öğrenciler dillerini daha da geliştirecek. Kendi kültürleri ile ilgili sevgileri ve bilgileri daha da artacak. Göreceksiniz gelecekte OSEBI daha da büyüyüp gelişerek ülkemizin zenginliklerinin canlanmasına vesile olacak.” dedi.

Bu muhteşem geceye katılmak için Ankara'dan gelen bir grup misafir ise gördükleri karşısında çok duygulandı. İşadamı Engin Alkış, yurt dışında böyle bir organizasyona şahit olmaktan dolayı çok gurur duyduğunu belirterek, emeği geçen tün eğitim gönüllülerine teşekkür etti. Ankara’dan gelen misafirlerden Faruk Çam, Türk okullarının gittikleri ülkelerde sadece Türkiye'yi tanıtmadığını, ülkelerin kültür ve sanatına da hizmet ettiklerini söyledi.

OSEBI Koordinatörü Hüseyin Kan ise daha önceleri öğrencileri Türkçe olimpiyatlarına çalıştırdıklarını şimdi de Endonezya kültürü ve sanatı için olimpiyat düzenlediklerini belirtti. Hüseyin Kan, “Türkiye'den gelen yardım ve destekler ile bu gibi organizasyonları gerçekleştirebiliyoruz. Tüm yardım ve katkıda bulunan abilerimize, ablalarımıza ve büyüklerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. OSEBI sayesinde, çok milletliliği ve farklı kültürleri ile bilinen Endonezya'da unutulmaya yüz tutmuş birçok kültürel zenginliğin yeniden canlandırılması amaçlanıyor. CİHAN

Yorumlar