Türk okulları, 4. Bengalce Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptı

Bangladeş Uluslararası Ümit Türk Okulları, bu yıl Bengalce Olimpiyatları’nın dördüncüsünü düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk okulları, 4. Bengalce Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptı

Bangladeş Uluslararası Ümit Türk Okulları, bu yıl Bengalce Olimpiyatları’nın dördüncüsünü düzenledi.

İstiklal Marşı ile başlayan programda Bangladeşli öğrenciler şiir, şarkı ve resim dallarında yarıştı. Öğrenciler, 21 Şubat 1952 tarihinde hayatlarını kaybeden ‘Bengal Dil Hareketi’ mensupları için koro halinde şarkı söyledi.

Programa Bangladeş Eğitim Bakanı Mostafizur Rahman Fizar da katıldı.

Organizasyonda konuşan Uluslararası Ümit Türk Okulları Müdürü Bedrettin Suata, Bengal halkının dile vermiş olduğu öneme değindi. Suata, “Türk Okulları olarak Bengalce Olimpiyatları’nın dördüncüsünü gerçekleştirdik. Bu organizasyon, 1952 yılında bağımsızlık yolunda dillerini vesile yaparak bağımsızlıklarını kazanan Bangladeş halkına okulumuzun bir desteği olarak, onların duygu ve düşüncelerini paylaşma maksadıyla gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Bengalce Olimpiyatları’na destek veren Türkiye-Bangladeş Ticaret Odası Başkanı Fikret Çiçek de organizasyonla ilgili bir konuşma yaptı.

Yöresel dansların sergilendiği programda aralarında Türk öğrencilerin de bulunduğu bir grup şarkılarla seyircileri coşturdu. Türk öğretmen Fatih Aksoy, izleyicilere Bengalce bir şarkı söyledi.

Programa katılan Prof. Dr. Nasır ise “40 yıldır bir çok okulu gezdim. Bence en iyi okul Ümit Türk okullarıdır. Türk insanları para meraklısı insanlar değiller. Hem aileleri için yaşıyorlar hem de başka insanlar için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu ülkemin alması gereken güzel bir örnek.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanı Mostafizur Rahman Fizar, olimpiyatlarda başarı elde edenlere hediyelerini vererek okul yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Program öğrencilerin dans gösterisi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar