‘Türk Konseyi Usul Kuralları’ imzalandı

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi öncesinde Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sonunda ‘Türk Konseyi Usul Kuralları’ imzalandı.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Bodrum Hilton Otel’de...

Google Haberlere Abone ol
‘Türk Konseyi Usul Kuralları’ imzalandı

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi öncesinde Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı sonunda ‘Türk Konseyi Usul Kuralları’ imzalandı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Bodrum Hilton Otel’de düzenlenen toplantı sonunda Devlet Başkanları Zirvesi’ne sunulmak üzere ‘Türk Konseyi Usul Kuralları’ imzalandı.

Türk Konseyi Başkanı Halil Akıncı Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) yaptığı açıklamada Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Devlet Başkanları 4. Zirvesi öncesi son toplantısı olarak kabul edilen Dışişleri Bakanları toplantısında bugün tek bir belgenin imzalanacağını ifade eden Akıncı, yarın yapılacak devlet başkanları zirvesinde ise imzalanacak bildiride turizmin geniş bir yer tuttuğunu ifade etti.

MAKSAT TURİZM BELDELERİNİ TANITMAK

Türk Konseyi kurulduktan sonra ilk zirvenin Almatı, ikincisinin Bişkek, üçüncüsünün Gebele’de yapıldığını ve bu yıl dördüncüsünün de Bodrum'da yapıldığını hatırlatan Akıncı, bu yıl yeni bir gelenek başlattıklarını böylece büyük şehirlerdeki trafiği altüst etmemek için küçük beldeleri tercih ettiklerini, böylece küçük merkezlerin de reklamlarını yaptıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipliğinde yarın yapılacak zirve sonunda Türk Konseyi Başkanı’nın seçimi yapılacak ve 4. Zirve Deklerasyonu imzalanacak. CİHAN

Yorumlar