Türk Kızı Arkadaşı İçin IŞİD'e Katıldı, Annesi Soluğu Türkiye'de Aldı

Almanya'da yaşayan 25 yaşındaki Türk asıllı Alman vatandaşı Duygu Doğan'ın IŞİD'e katıldığı iddia edildi. Duygu'nun arkadaşının peşinden gittiği konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızı Arkadaşı İçin IŞİD'e Katıldı, Annesi Soluğu Türkiye'de Aldı

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan 25 yaşındaki Türk asıllı Alman yurttaşı Duygu Doğan'ın IŞİD'e katıldığı iddia edildi. Kızının ardından İstanbul'a gelen genç kızın annesi, 'Kuzum gitti, beynini yıkadılar' diyerek gözyaşı döktü. Duygu'nun arkadaşının ardından gittiği konuşuluyor.

YAKINLARI KARŞILADI

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan 25 yaşındaki Türk asıllı Alman yurttaşı Duygu Doğan'ın Türkiye üstünden IŞID'e katıldığı iddia edildi. İddiaya nazaran genç kızın bir hafta öncelikle ailesinden saklı İstanbul'a geldiği söylendi. Kızının IŞİD'e katılmış olabileceğinden rahatsız olan Doğan'ın annesi, Frankfurt'tan dün akşam İstanbul'a geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen genç kızın anası Nevin Suna'yı Türkiye'de olan yakınları karşıladı.

'BEYNİNİ YIKADILAR'

Uçaktan iner inmez yakınlarıyla beraberinde Sabiha Gökçen Polis Şube Müdürlüğü'ne müracaatta olan anne Nevin Suna, yetkililerden kızının bulunmasını istedi.

Üzüntüden ayakta durmakta güçlük çektiği görülen anne Nevin Suna yakınlarının desteği ile menfaatlerini bekleyen vasıtaya yürüdü. Bu sırada İHA muhabirinin soruları karşısında gözyaşlarını tutamayan anne Nevin Suna 'Kuzum gitti. Annemi kandırdılar, beynini yıkadılar. Bir hafta olmaktadır gitti kızım' dedi.

ARKADAŞI İÇİN YOLA ÇIKTI

Anne Nevin Suna yakınlarıyla ortak havalimanından ayrılırken, Duygu Doğan'ın bir süredir Suriye'de olan arkadaşı Selçuk Götürmen'e ulaşmak için yola çıktığını hesap ettikleri öğrenildi. Ailenin, genç kızın sınırdan geçişine izin verilmemesi için Almanya ve Avrupa Birliği devletleri ile Türkiye'ye müracaatta bulundukları söylendi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar