Türk Günü kutlaması iptal edildi, Türk Yürüyüşü yapılacak

Maden faciası nedeniyle Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu binasındaki (Türkevi) Türk bayrağı yarıya indirildi. Bu haftasonu yapılacak olan 33 Türk Günü yürüyüşü kapsamında her yıl yapılan balo'nun da iptal edildiği açıklandı....

Google Haberlere Abone ol
Türk Günü kutlaması iptal edildi, Türk Yürüyüşü yapılacak

Maden faciası nedeniyle Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu binasındaki (Türkevi) Türk bayrağı yarıya indirildi. Bu haftasonu yapılacak olan 33 Türk Günü yürüyüşü kapsamında her yıl yapılan balo'nun da iptal edildiği açıklandı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından yapılan açıklamada, yürüyüş günü öncesi Wall Street'e bayrak çekimi töreni ile Brooklyn ilçesinde yine düzenlenen Türk Günü kutlamasının iptal edildiği duyuruldu. TADF bu yıl yalnızca yürüyüşün yapılacağını diğer tüm etkinliklerin Soma'daki facia nedeniyle bu seneye mahsus iptal edildiğini belirtti.

BAN Kİ-MUN'DAN TAZİYE

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanılan maden faciası nedeniyle Türkiye'ye taziye mesajı yayınladı. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric tarafından kamuoyuna duyurulan mesajında Ban, hayatını kaybedenlerin yakınları ile hükümete taziyelerini sundu.

Dujarric, ayrıca Ban'ın ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e taziye mektubu göndereceğini de söyledi. CİHAN

Yorumlar