Türk Gemisine Saldıran Ordudan Açıklama

“TUNA-1” isimli Türk yük gemisinin Libya açıklarında hem karadan hem de havadan vurulmasına ilişkin konuşan Tobruk hükümetine bağlı ordunun sözcüsü Muhammed Hejazi, geminin, Derna kentine yaklaşmaması için uyarıldıktan sonra bombalandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Gemisine Saldıran Ordudan Açıklama
 “TUNA-1” isimli Türk yük gemisinin Libya açıklarında vurulmasıyla ilgili ordu sözcüsü açıklama yayınladı.
“TUNA-1” isimli Türk yük gemisinin Libyaaçıklarında hem karadan hem de havadan vurulmasına ilişkin konuşan Tobruk hükümetine bağlı ordunun sözcüsü Muhammed Hejazi, geminin, Derna kentine yaklaşmaması için uyarıldıktan sonra bombalandığını söyledi. 
Muhammed Hejazi geminin, IŞİD terör örgütünün kontrolündeki Derna kentine doğru seyrettiği sırada, buraya yaklaşmaması konusunda uyarıldığını kaydetti.
Hejazi, "Gemi, Derna kıyılarından 10 mil açıkta vuruldu. Gemiyi Derna limanına yaklaşırken uyardık. Bir mürettebat hayatını kaybetti, bir de yaralı var" dedi. 
Saldırıyı şiddetle kınayan Türk Dışişleri Bakanlığı, uluslararası sularda seyrettiğini kaydettiği Cook Islands bayraklı, "Bergen Shipping" firmasına ait geminin Türk vatandaşı olan üçüncü kaptanın öldüğünü açıklamış, saldırının faili olarak isim verilmeden Tobruk hükümetine bağlı askeri güçler gösterilmişti. 
Libyalı askeri bir yetkili ise söz konusu geminin, Libya karasularında seyrettiğini öne sürdü. 
Yine aynı yetkili, gemide yangın çıktığını ve Tobruk limanına çekildiğini belirtti. 

Yorumlar