Türk derneği, Madrid’teki büyükelçileri iftarda buluşturdu

Türk-İspanyol Dostluk Derneği (Casa Turca), Madrid’te görev yapan büyükelçilere iftar yemeği verdi. Ünlü şef Ömür Akkor’un hazırladığı iftar yemeğine Bosna-Hersek, Gambiya, Kolombiya, Malezya, Filistin, Makedonya, Venezuela, Tunus ve...

Google Haberlere Abone ol
Türk derneği, Madrid’teki büyükelçileri iftarda buluşturdu

Türk-İspanyol Dostluk Derneği (Casa Turca), Madrid’te görev yapan büyükelçilere iftar yemeği verdi.

Ünlü şef Ömür Akkor’un hazırladığı iftar yemeğine Bosna-Hersek, Gambiya, Kolombiya, Malezya, Filistin, Makedonya, Venezuela, Tunus ve Senegal büyükelçileri başta olmak üzere 30 ülkenin diplomatik temsilcileri ve üst düzeyde misafirler katıldı.

Bu sene büyükelçilere yönelik iftar yemeğinin ikincisini düzenlediklerini kaydeden Casa Turca Başkanı Fetih İçyer, “Ramazan’ın birleştirici ikliminde dünyanın birçok ülkesinden temsilcilerin aynı masa etrafında buluşmaları bizleri çok sevindirdi. Burada Türkiye’yi temsilen Sayın büyükelçimizin de aramızda bulunmasını arzu ederdik.” dedi.

Yemekten önce İspanyol neyzen Hamza Castro, misafirlere ney dinletisi sundu.

İftar yemeğine büyükelçi ve yabancı misyon şeflerinin yanısıra Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İspanya temsilcisi, Madrid Eyaleti Göçmen Bürosu başkanı, İber-Amerika Gençlik Organizasyonu genel sekreteri, Carlos III Üniversitesi rektörü, Antonio de Nebrija Üniversitesi rektör yardımcısı, Complutense Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı da katıldı.

GAMBİYA BÜYÜKELÇISI: ETKİNLİKLERİNİZ AKLA BARIŞI GETİRİYOR

İftar yemeğinden sonra bir açıklama yapan Bosna Hersek Büyükelçisi Jasna Krivosic-Prpic, “Ben Türkiye’yi çok seviyorum ve iki ülke arasında çok yakın ilişkiler var. Bu yemeğin de özel olduğunu biliyorum ve gayretlerinizi ve paylaşmak için bizi davet etmenizi takdir ediyorum. Bugün Türkiye’nin geleneksel yemeğini denedik ve tadını çıkardık.” dedi.

Gambiya Büyükelçisi Lang Yabou da davetten dolayı teşekkür ederek, “Bu mükemmel bir imkan ve ben davetten dolayı çok mutluyum. Bu tür etkinliklerin fazla olmasını ümit ediyorum çünkü Ramazan hakkında önemli olan onun barış getirmesidir ve İslam barış demektir. Bu tür etkinlikler insanların aklına barış hakkında daha fazla düşünceleri getiriyor. Organize edenlere çok teşekkür ediyorum ve aktivitelerinin daha fazla genişlemesini arzu ediyorum. Böylece daha çok insan birbirinin kültürü hakkında bilgi sahibi olur. Ne zaman birbirimizi anlarsak ve tanırsak o zaman dünyada barış olur. Bize her yerde barış lazım. Biz zor şartlar altındaki Müslüman kardeşlerimizin barış imkanına kavuşması için dua etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar