Türk aileler, sevgi dilinin çocuklarını Romanya'da misafir etti

12. Dil ve Kültür Festivali için Romanya'ya gelen sevgi dilinin çocukları Romanya'da yaşayan ailelerin evlerine misafir oldu. Öğrenciler, lezzetli Türk yemeklerinden tatma imkanı buldu. Romanya'da yaşayan Zülküf Kırkpantur'un evine misafir olan...

Google Haberlere Abone ol
Türk aileler, sevgi dilinin çocuklarını Romanya'da misafir etti

12. Dil ve Kültür Festivali için Romanya'ya gelen sevgi dilinin çocukları Romanya'da yaşayan ailelerin evlerine misafir oldu. Öğrenciler, lezzetli Türk yemeklerinden tatma imkanı buldu.

Romanya'da yaşayan Zülküf Kırkpantur'un evine misafir olan Tacikistanlı Nekruz, Madagaskarlı Rabenoro, Kosovalı Anita ve Iraklı Keje hazırlanan leziz Türk yemeklerinden tattı. Sıcak aile ortamında yenen yemekte, faklı kültürlerin ortak noktaları konuşuldu. Ülkelerindeki yemeklerden bahsederken Türkçe konuşan öğrenciler, festival için hazırladıkları şarkı ve şiirleri de okudu.

Yemek sonrası yapılan sohbetlerle samimi bir ortam oluştu. Cihan mikrofonu eline alan Madagaskarlı Rabenoro muhabirliğe soyundu. Tek tek arkadaşlarına mikrofon tutup geldikleri ülkeleri ve okuyacakları şarkıları soran Rabenoro, herkesi Pazar akşamı yapılacak Dil ve Kültür Festivali'ni izlemeye davet etti.

Rabenoro son olarak ev sahibi Zülküf bey ve eşi Saime hanımın duygu ve düşüncelerini aldı. Röportaj sırasında duygu dolu anlar yaşayan Saime hanım, "Böyle büyük bir mutluluğu bana yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Duygularımı tarif edemem. Evim sizlere her zaman açık her zaman sizleri bekliyoru." dedi.

Bu sene Romanya'da düzenlenecek Dil ve Kültür Destivali şarkı ve ses yarışması finali Pazar

akşamı gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar