Turçinov, tarafları masaya çağırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı vekili ve Parlamento Başkanı Aleksandr Turçinov, iktidarın ülkenin güneyi ve doğusundaki bütün taraflarla görüşmeye hazır olduğunu söyledi.Aleksandr Turçinov, “Donbass’ın (bölgenin genel adı) sesini duyuyoruz...

Google Haberlere Abone ol
Turçinov, tarafları masaya çağırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı vekili ve Parlamento Başkanı Aleksandr Turçinov, iktidarın ülkenin güneyi ve doğusundaki bütün taraflarla görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Aleksandr Turçinov, “Donbass’ın (bölgenin genel adı) sesini duyuyoruz ve görüşme masasına oturmaya hazırız.” dedi.

Turçinov; bölgedeki eylemcileri, yerel makamların temsilcilerini, Donbass’ın bilimadamlarını, kültür temsilcilerini, siyasi hareketleri, sosyal ve sivil toplum örgütlerini geniş katılımlı ‘yuvarlak masa’ görüşmesine davet etti.

Turçinov, “Sahipleri tarafından önlerine konulan 'ülkeyi yok etme' vazifesini yürüten teröristler hariç bütün tarafları yuvarlak masa görüşmesine çağırıyoruz.” diye konuştu.

Yerel idarelerin Kiev’deki merkez yönetimden bağımsız şekilde karar aldığı bir yapı üzerinde çalıştıklarını belirten Turçinov, “Ukrayna’nın zayıf bölgeleri ile güçlü olamaz. Bizler güçlü bölgelerin taraftarıyız. Şu anda anayasaya değişikleri hazırlıyoruz. Bölgeler idare birimlerini kendiler oluşturacak, bölge ile ilgili kararları kendileri verecek ve sorumluluk da onlara ait olacak.” şeklinde konuştu.

Öte yandan; Turçinov ile Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük, ‘Ukrayna Ulusal Birlik’ adlı yuvarlak masa görüşmeleri için çalışmalara başladı. CİHAN

Yorumlar