Tunus ve Cezayir'den Libya için çağrı

Tunus'dan yapılan resmi açıklamada Tunus ve Cezayir'in Libya2ya askeri müdehaleye karşı oldukları ve siyasi çözüm için çalışılması gerektiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Tunus ve Cezayir'den Libya için çağrı

Tunus Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada iki ülkenin Libya'ya karşı muhtemel bir askeri müdahaleye karşı oldukları ve tüm dünyada şu an kabul gören siyasi çözüm üzerine çalışılması gerektiği konusunda mutabık düşünceye sahip oldukları belirtildi.

Tunus ve Cezayir'in Libya'da tarafların siyasi çözüm konusunda çalışmalarını sürdürmelerinin zorunluluğu ve Libya'nın toprak bütünlüğü konularında ortak mutabakat halinde oldukları ifade edilen açıklamada, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin bir an önce kurularak, başkent Trablus'ta çalışmalarına başlaması gerektiği konusunun ele alındığı bilgisine yer verildi.

Açıklamaya göre, Libya'ya komşu ülkelerin yoğun koordine ve istişare halinde olması konusunda görüş birliğine varıldı. Bu ülkelerle Tunus'ta bir toplantı yapılması düşünülüyor.

Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi'nin Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'den Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya bir mektup ilettiği belirtilirken, görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi sınır bölgelerindeki kalkınmaya ilişkin yeni atılım yapılması konusunun gündeme geldiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Cihinavi'nin Cezayir ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Buteflika, Başbakan Abdulmelik Sellal ve Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra ile ikili görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar