Tüketiciler, topladıkları imzalarla meyve suyundaki jelatini kaldırttı

Almanya'da tüketici haklarını koruyan Foodwatch adlı kuruluş, 'Valensina' marka meyve sularının üretiminde hayvansal katkı maddesi kullanımını engelledi.

Google Haberlere Abone ol
Tüketiciler, topladıkları imzalarla meyve suyundaki jelatini kaldırttı

Almanya'da tüketici haklarını koruyan Foodwatch adlı kuruluş, 'Valensina' marka meyve sularının üretiminde hayvansal katkı maddesi kullanımını engelledi. İnternet üzerinden on binlerce imza toplayan Foodwatch, 'Valensina'nın meyve sularını jelatin ile süzmesine tepki koyan vatandaşların desteğiyle hedefine ulaştı. ‘Valensina’ meyve suyunda artık tek hayvansal madde bal.

Şirket yetkilileri, 2014 yılından itibaren bütün meşrubatlarında hayvansal katkı maddelerini kullanmayacaklarını duyurdu. Valensina Basın Sözcüsü Simone Hanzschda, internet üzerinden yaptığı açıklamada, "Ürün yelpazemizde bulunan meşrubatlar yeni yıldan itibaren hiç bir hayvansal madde içermiyor. Sadece kahvaltı nektarlarımızın şekerlendirilmesi için bal kullanılmaktadır. Hayvansal kategoriye girebilecek tek unsur da budur." ifadesini kullandı.

Simone Hanzschda, "Tüketicilerimizin arzularına cevap vermek bizim için önemli. Bu şekilde bir talebin olduğunu görünce ürünlerimizi derhal uyarladık." dedi.

Daha önce birçok cips, meyve suyu ve başka gıda ürünlerinde gizli hayvansal katkı maddelerini ortaya çıkaran Foodwatch, 'gizli hayvanları işaretleme' kampanyası başlatmış ve internet ortamında onbinlerce imza toplamıştı. Foodwatch'ın ortaya çıkardığı en meşhur hayvansal katkı maddesi 'Funny Frisch' markalı cipslerin bazılarının baharatlarında kullanılan tavuk. Tavuk, cipsin muhtevasında belirtilmemişti. Bunun yanısıra ‘Valensina’ ve Hohes C markalarının meyve sularında jelatin bulgularına rastlanmıştı.

Hohes C markasını üreten şirket, kullandığı jelatini balık ürünlerinden elde ettiğini açıklamıştı.

İmza toplama kampanyasını devam ettiren kuruluşa isteyenler, www.foodwatch.org/de/ adresinde bulunan ankete katılarak destek olabiliyor.

Devam eden imza kampanyaları, 'gizli hayvanları işaretlemek', 'hijyensiz işletmelere son', 'sağlıklı' yalanına son', 'genetik manipülasyona dur' olarak sıralanıyor. 'Gizli hayvanları işaretle' kampanyası, bugüne dek 84 bin 933 imza ile en çok katılım alan kampanya oldu. CİHAN

Yorumlar