Tuğrul Türkeş: Çocuklar Türkçe şarkılar söyleyebiliyorsa bu hepimizi mutlu eder

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, yurtdışındaki Türk okullarının kapatılması için ciddi bir gerekçe olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tuğrul Türkeş: Çocuklar Türkçe şarkılar söyleyebiliyorsa bu hepimizi mutlu eder

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, yurtdışındaki Türk okullarının kapatılması için ciddi bir gerekçe olmadığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Tuğrul Türkeş, "Ciddi bir gerekçe ortaya konmadan hissi ve kişisel yaklaşımlardan hele de devlet yönetiminde olan insanların uzak durması gereklidir. Dünyanın dört bir tarafında açılan okullar hepimizin memnun olduğu bir durumdur. Bu okullarda çocuklar Türkçe öğrenebiliyorsa, Türkçe şarkılar söyleyebiliyorsa bu hepimizi mutlu eder, bunları siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum. Şimdi başbakan seçim problemlerini ya da seçim öncesi yaşadığı problemleri bir yerlere fatura etmek adına bunları yapıyorsa, bunlar yanlış davranışlardır. Meseleye, ülkeye katkısı olup olmadığı çerçevesinden bakılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

DESTİCİ: PARALEL YAPI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

"Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehitlerimizi Anma Programı" için Fransa’nın Mulhouse şehrinde bulunan BBP genel başkanı Mustafa Destici de konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Hangi gruba ya da şahsa ait olursa olsun, Türk okullarına herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Destici, "Sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım. Siyasi bir öfkeyle, bir kinle, buralara bakmamak lazım. Yeryüzünde kendi adını taşıyan okulları şikâyet eden başka bir ülke yoktur diye düşünüyorum. Bu bahaneler de karşılık bulmuş değildir, tatmin edici bahaneleri yok. Bütün okulları aynı kategoriye alıp, hepsini kapatırsanız, Türkiye'yi dünyaya tanıtan bu okulları kapatırsanız, dış ticaretine öncülük eden bu okulları kapatırsanız, Türkiye'ye zarar vermiş olursunuz. Tabi hükümetin, özellikle yurtiçinde adil olması lazım, taraf olmaması lazım. Ayrımcı bir tutumda olmaması lazım. Her şeyden önce, Türkiye’yi yönetenlerin içte birliği ve beraberliği sağalama gibi bir hükümlülüğü var." ifadelerini kullandı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda sonra özellikle Başbakan Erdoğan ve bazı medya organlarının Hizmet hareketine yönelik 'paralel yapı' ithamlarını da değerlendiren Mustafa Destici, şu ifadeleri kullandı: "Başından beri hep şunu söyledik, 12 senelik bir iktidar var, bizde bir siyasi partiyiz, muhalefet partisiyiz. Millet 12 yıldır iktidarı bu siyasi partiye emanet etti. Eğer ülkede hırsızlık varsa, yolsuzluk varsa, bir paralel yapı varsa, örgüt varsa, çete varsa, nasıl olumluluklarını kabul ediyorsa hükümet, olumsuzluklarını da kabul etmek zorunda. Fakat biz bu tür kamplaştırmalar, ayrıştırmaların tehlikeli olduğunu basından beri söyledik. Hükümetin birleştirici, bütünleştirici dil kullanması gerekir."

Şahsen paralel yapı olduğunu düşünmediğini ifade eden Destici, "Bunun bizatihi sanal üretilmiş olup, siyaset amaçlı meydanlarda kullanma adına malzeme yapıldığını gördük. Seçim süreci boyunca bunlar kullanıldı, belli bir süre sonra geçeceğini düşünüyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar