Tsipras: Yunanistan erken genel seçime gitmeli

Yunanistan’da dün yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden birinci parti çıkan Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Tsipras, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüşmesinde erken genel seçim istedi.AP seçimlerinden birinci çıkan...

Google Haberlere Abone ol
Tsipras: Yunanistan erken genel seçime gitmeli

Yunanistan’da dün yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden birinci parti çıkan Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Tsipras, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüşmesinde erken genel seçim istedi.

AP seçimlerinden birinci çıkan SYRIZA lideri Aleksis Tsipras, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile görüştü.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Tsipras, dünkü sonuçların ardından “şimdiki meclisin hukuken kritik kararlar almasına olanak vermediğin" söyledi.

Bu parlamentonun hukuken 2015 yılında seçilecek yeni cumhurbaşkanını da belirleyecemeyeceğini öne süren Tsipras, Başbakan Antonis Samaras’tan SYRIZA’nın görüşünü almadan yeni merkez bankası başkanını da belirlememesini istedi.

SYRIZA, AP seçimlerinde oyların yüzde 26,6'sını, iktidardaki Yeni Demokrasi ise yüzde 22, 7'sini almıştı. Siyasi analistler, erken genel seçimlerin büyük olasılıkla 2015 yılı ilk yarısında yapılacağını belirtiyor.

CİHAN

Yorumlar