Trump, Google'a sahip çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, "Ben size söylemiştim. Avrupa Birliği bizim en büyük şirketlerimizden biri olan Google'a 5 milyar dolarlık ceza verdi. ABD'yi gerçekten istismar ediyorlar ama bu uzun sürmeyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Trump, Google'a sahip çıktı

AB ile ABD arasındaki ticari savaş gittikçe büyümeye başladı. ABD'nin Avrupa otomobillerine ilave gümrük vergileri uygulamasının ardından Avrupa Birliği, ABD'nin en büyük şirketlerinden biri olan Google'a 5 milyar dolarlık ceza verdi. AB'nin bu karına en büyük tepki ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nin (AB) dün ABD'li teknoloji devi Google'a verdiği 4,34 milyar avroluk (5,06 milyar dolar) rekor cezayı eleştirdi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ben size söylemiştim. Avrupa Birliği bizim en büyük şirketlerimizden biri olan Google'a 5 milyar dolarlık ceza verdi. ABD'yi gerçekten istismar ediyorlar ama bu uzun sürmeyecek!" ifadesini kullandı.

AB Komisyonu, dün yaptığı açıklamada, Google'ın akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda kullanılan Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4,3 milyar avroluk ceza kararı alındığını bildirmişti.

AB Komisyonu ayrıca, Google'ın 90 gün içinde çalışma biçimini değiştirmesi gerektiğini belirtmişti.

Bunun üzerine, Google'dan yapılan açıklamada, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlara sadece Google'ın değil, farklı geliştiriciler tarafından ortalama 40 uygulamanın önceden yüklendiğine dikkat çekilmiş, kullanıcıların dilerlerse bu uygulamaları silerek kendi tercih ettikleri uygulamaları yükleyebileceği vurgulanmıştı.

Açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun Android ile Apple'ın işletim sistemi iOS arasındaki rekabeti gözardı ettiği savunulmuş, 4,3 milyar avroluk rekor ceza kararının da temyize götürüleceği kaydedilmişti.

Yorumlar

büyük deccal google Trump zaten arkasında, google zaten büyük deccal olduğunu kabul etmiş. Google girip "büyük deccal kimdir" yazınca google kendisini kabul etmiş. Google için verdiği ceza 1 çalışanın uçak parası bile etmez. Bizimle dalga geçiyor bunlar.