Topbaş: Protestolar halkın huzurunu bozmamalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümü dolayısıyla kendisine yöneltilen soruya karşılık, "insanların tepki göstermesinin ve kendilerini ifade etmelerinin demokratik bir hak olduğunu"...

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Protestolar halkın huzurunu bozmamalı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümü dolayısıyla kendisine yöneltilen soruya karşılık, "insanların tepki göstermesinin ve kendilerini ifade etmelerinin demokratik bir hak olduğunu" dile getirdi.

New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde Türk gazetecilerin sorularını cevaplandıran Topbaş, ancak halkın huzurunu bozacak bir hak arayışının ise kabul edilemeyeceğini ifade etti. Topbaş, ‘‘İnsanlar tabii ki yönetimlere taleplerini bir şekilde ifade edeceklerdir. Ama bu, kamu düzenini bozmamak kaydıyla, diğerlerini tedirgin etmeyecek anlamda olduğu takdirde saygı duyulacak halde olabilir." şeklinde konuştu.

Demokratik taleplerde samimi olunmasını isteyen Topbaş, bu olaylarda yeşil ve ağaç hassasiyetinin ötesinde hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan birtakım yönlendirmeler olduğunun görüldüğünü ifade etti. Kamuoyu yoklamalarında da Gezi olayının hak arayışı değil bir hedef gütme olduğunun anlaşıldığını belirten Topbaş, "Bu, bir sivil inisiyatifin siyasallaşması anlamını taşımaktadır." dedi.

Topbaş, Topçu Kışlası projesi konusundaki gelişmelerin hatırlatılması üzerine ise konu ile ilgili davaların ve yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.

Otobüs alım ihalesiyle ilgili davaya katılmamasına ilişkin olarak da, belediye başkanlığında 10 yıldır görev yaptığını ve bir beş yıl daha görev yapacağına dikkat çekti. Bu davaların İstanbulluların gözü önünde cereyan ettiğini kaydeden Topbaş, İstanbulluların kendisine güvendiği için tekrar seçtiğini ifade etti. Bunun bir yasal sonucu olursa kabul edileceğini belirten Topbaş, muhalefetin bunu gündemde tutmaya çalıştığını savundu. Kendilerinin hizmet ürettiklerini anlatan Topbaş, "Tabi, hiçbir iş yapmazsanız, hiçbir sorguya da muhatap olmazsınız. Birçok iş yaptığımız için de birileri kalkıp sorular sormaya çalışıyor." diye konuştu.

İŞ KAZALARINDA DENETLEME GÖREVİ İLÇE BELEDİYELERİNİN

Kadir Topbaş, İstanbul’daki iş kazalarına karşı alınan tedbirlere ilişkin soruya karşılık inşaatlarda ruhsat ve denetleme görevinin ilçe belediyelerinde olduğunu belirtti.

İş kazalarının önlenmesi için gerekli önlemlerin alınmasının zorunluluk olduğunu ifade eden Topbaş, bunların olmaması için daha hassas davranılması gerektiğini söyledi. İhmallerin önlenmesi gerektiğini de dile getiren Topbaş, "Maalesef tevekkül anlayışını millet olarak yanlış değerlendiriyoruz. Her türlü tedbiri aldıktan sonra tevekkül yapılır. Tedbirler alınmıyor, biraz da farklı duygularla hassasiyetlerimiz geç geliyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar