TOBB heyeti Eroğlu'nu ziyaret etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.Ziyarette konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Rum Sanayi ve Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
TOBB heyeti Eroğlu'nu ziyaret etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Rum Sanayi ve Ticaret Odası ile Yunanistan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile bu sabah gerçekleştirdikleri görüşmeyi hatırlatarak, odaların sekiz yıl aradan sonra ilk kez bugün dörtlü bir toplantı yaptıklarını kaydetti.

Her yıl dörtlü bir görüşme için niyetlendiklerini ancak bir şekilde zorluklardan dolayı toplanamadıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, toplantının gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müzakere sürecinde üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, zorlukların hiçbir zaman Türk tarafından çıkarılmadığını aktardı.

EROĞLU: KIBRIS MÜZAKERELERİNDE İKİNCİ AŞAMANIN BAŞINDAYIZ

TOBB heyetini kabulünde konuşan Eroğlu da Türk ve Rum kesimin masaya koyduğu öneriler arasında farklılıklar bulunduğunu, yapmaya çalıştıklarının iki tarafın duruşunu yakınlaştırmak olduğunu kaydetti. Eroğlu, karşılıklı önerilerin sunulduğu safhanın müzakere sürecinin ikinci aşaması olduğunu ve henüz daha ikinci aşamanın başında olduklarını belirtti.

Görüşmede Hisarcıklıoğlu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, TOBB tarafından hazırlanan ve Yunus Emre şiirlerinin yer aldığı "A Journey To The Beloved" isimli İngilizce kitap hediye etti. CİHAN

Yorumlar