Timoşenko’nun “Rusları yok etmeliyiz” tapelerine Moskova’dan ilginç yorum

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko’nun, Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Nestor Şufriç’le yaptığı telefon görüşmesinde söylediği “Bunlar çizmeyi aştı, silahlanıp bu Katsapların (Ukraynalıların Ruslara hakaret için kullandığı terim) hepsini yok etmeli.

Google Haberlere Abone ol
Timoşenko’nun “Rusları yok etmeliyiz” tapelerine Moskova’dan ilginç yorum

Ukrayna eski Başbakanı Yulia Timoşenko’nun, Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Nestor Şufriç’le yaptığı telefon görüşmesinde söylediği “Bunlar çizmeyi aştı, silahlanıp bu Katsapların (Ukraynalıların Ruslara hakaret için kullandığı terim) hepsini yok etmeliyiz.” ifadeleri Moskova’da tepki çekti.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov yaptığı değerlendirmede, “Seçim kampanyaları için geleneksel olmayan bir başlangıç…” esprisi yaptı.

Timoşenko’nun ses kayıtlarının bir kısmını doğruladığını kaydeden Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, “Timoşenko bunun doğru olduğunu kabul ediyor. Ancak Timoşenko’nun hangi sözleri doğru hangisi yanlış değerlendiremem…” dedi.

Timoşenko internete sızan ses kayıtlarında Ukrayna’da yaşayan etnik Rus halkı için nükleer silah kullanmayı da önerdiği iddia ediliyor.

Timoşenko Twitter’den yaptığı açıklamada kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarından bir kısmının doğru olmadığını savundu. Timoşenko, “’Ukrayna’da 8 milyon Rus yaşıyor’ demedim. Gerçekte ben Ukrayna’da yaşayan Ruslara Ukraynalı dedim.” savunması yaptı. Timoşenko küfürlü ifadeler için ise özür diledi.

Toplam iki dakikalık ses kaydı YouTube da yayınlandı, ardından da RT televizyonu internet sayfasında yer aldı. Timoşenko olduğu iddia edilen kişi Kırım’da yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, “Ben otomatik silah alıp gidip vurmaya hazırım” ifadelerini kullanıyor. Küfürlü ifadeler kullanan ve Ukrayna yönetimini zayıf kalmakla suçlayan Timoşenko, tüm bağlantılarını devreye sokarak dünyayı ayağa kaldıracağını belirtiyor. CİHAN

Yorumlar