Timoşenko: Meydanı boş bırakmayın

Serbest bırakılan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, tedavi gördüğü hastaneden direkt eylemlerin merkezi konumundaki Bağımsızlık Meydanı’na çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Timoşenko: Meydanı boş bırakmayın

Serbest bırakılan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, tedavi gördüğü hastaneden direkt eylemlerin merkezi konumundaki Bağımsızlık Meydanı’na çıktı. Timoşenko, “Bugün birkaç önemli hedefimiz var. O hedefler de gerçekleşmeden, ülkede ne planladıysanız hayata geçmeden meydandan ayrılma hakkımız yok. Çünkü sizler kimsenin geri adım atmaması için gereken garanti ve güçsünüz” dedi.

Timoşenko’nun gelişi ile birlikte meydanı dolduran kalabalık Ukrayna milli marşını okudu. Timoşenko’nun meydandaki hitabını izlemek için yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu sahnenin önünde yer bulmakta zorlandı. Timoşenko, eylemcilerden düşündükleri ve istedikleri her şeyi alana kadar meydanı terk etmemelerini istedi. Timoşenko’nun konuşması sık sık vatandaşların attığı, “bravo” sloganları ile kesildi.

Euro Meydan topluluğu, Timoşenko’nun meydandan ayrılmayın talebini; “O zaman bütün muhalefet liderleri meydana yanımıza taşınsın” şeklinde değerlendirdi. Meydan'daki bir gösterici, “Anamız evine döndü. Şimdi bizde her şey tamam oldu. Bir sürü insanı öldürdüler. Hesap versinler gelsinler bu meydanda hesap versinler. Biz çocuklarımızın ve büyüklerimizin geleceği için buradayız” dedi. CİHAN

Yorumlar