Times Meydanı'nda 'Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma' mitingi

Ermeni terör örgütü ASALA tarafından katledilen Türk diplomatlar, dünyaca ünlü New York Times Meydanı'nda anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Times Meydanı'nda 'Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma' mitingi

Ermeni terör örgütü ASALA tarafından katledilen Türk diplomatlar, dünyaca ünlü New York Times Meydanı'nda anıldı. Young Turks Derneği tarafından bu yıl 10. 'Ermeni Yalanlarına Son ve Şehit Diplomatları Anma' mitingi düzenlendi.

Times Meydanı'nda, New York Polis Teşkilatı (NYPD)'nin aldığı güvenlik çemberi içinde bir araya gelen bir grup Türk vatandaşı, Ermeni yalanlarına "hayır" dedi. Türk, Azerbaycan, Kırım, KKTC ve Amerikan bayraklarının açıldığı gösteriye bazı aileler çocukları ile birlikte geldi. Gösteride, ASALA terör örgütü ile ilgili pankartlar hazırlandı. Miting esnasında grubun bulunduğu alana büyük bir Türk bayrağı açıldı. Miting esnasında ‘Mehter’ ve ‘Onuncu Yıl’ marşları çalındı.

Protesto'ya katılanlar arasında çok sayıda Azeri vatandaşının olması dikkat çekti. Amerikan marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalarla devam eden mitingte, Türk gençleri sözde Ermeni soykırım iddialarının asılsız olduğunu anlatan broşürler dağıttı.

Mitingde konuşma yapan Dernek Başkanı Tulga Tekman, Ermeni yalanlarına hayır diyerek gerçekleri tüm dünyanın bilmesi gerektiğini söyledi. Tekman, mitingde sadece Türkiye değil, Azerbaycan, Kırım, Karaçay, Çeçenistan ve KKTC’den de katılımcılar olduğunu söyledi. Tekman, ellerinden geldiğince tarihin gerçeklerini herkese anlatmaya çalışcaklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolusu Levent Bilgen de mitingde hazır bulundu. Protesto gösterilerine Azerbaycan dernekleri de destek verdi. Toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar