TİKA'dan Kosova'ya 2 milyon avro

TİKA ile Kosova Sağlık Bakanlığı, Priştine'deki üniversite hastanesinin yoğun bakım ünitesinin yenilenmesi ile donanımını kapsayan 2 milyon avroluk projenin mutabakat zaptını imzaladı

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Kosova'ya 2 milyon avro

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Kosova Sağlık Bakanlığı, başkent Priştine'deki üniversite hastanesinin yoğun bakım ünitesinin yenilenmesi ve donanımını kapsayan 2 milyon avroluk projenin mutabakat zaptını imzaladı.

Bakanlıkta düzenlenen imza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Dr. İsmet Rrahmani, projenin başta yoğun bakım ünitesinde tedavi görecek hastalar olmak üzere genel olarak ülke sağlığı için önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Bu projenin, ülkedeki sağlık sisteminin zayıf noktalarından biri olan yoğun bakıma yönelik kapasiteyi artıracağını vurgulayan Rrahmani, "Yaklaşık 2 milyon avroluk bu yatırım yoğun bakım kapasitemizi ikiye katlayacak. Kritik hastaların tedavi edilmesi için modern cihazlarla donatılmış 27 yatağımız olacak" diye konuştu.

TİKA Priştine Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü de projenin sağlık alanında Kosova'da yapılan ne ilk ne de son proje olduğunu ifade ederek, "Bu projeyle Kosova'nın sağlık alanındaki tüm sorunlarını çözmeyi hedeflemiyoruz ancak yoğun bakım kapasitesini artırarak kritik ve önemli bir meseleye dokunduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Törene katılan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da Türkiye'nin, TİKA aracılığı ile yoğun bakım ünitesinin yenilenmesi çalışmasına yardım etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu yardımların Kosova ile Türkiye'nin sadece siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda değil, aynı zamanda sağlıkta da çok iyi işbirliği içinde olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Türkiye'nin, TİKA başta olmak üzere tüm kurumlarıyla Kosova'ya her türlü desteği sağlamaya devam ettiğini kaydeden Kılıç, 20-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Türk-Kosova Sağlık Haftası kapsamında da Türkiye'den gelecek 27 doktorun Kosova'daki meslektaşlarıyla bir hafta boyunca birlikte çalışacağını söyledi.

Yorumlar