THY, Mali'ye Mart 2014’de sefer başlatacak

Eyüp Sultan Camii’nin açılışı için Mali'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Oumar Tatam Ly'e, Türk Hava Yolları’nın Mart 2014'te İstanbul-Bamako uçuşlarına başlayacağı müjdesini verdi.

Google Haberlere Abone ol
THY, Mali'ye Mart 2014’de sefer başlatacak

Eyüp Sultan Camii’nin açılışı için Mali'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Oumar Tatam Ly'e, Türk Hava Yolları’nın Mart 2014'te İstanbul-Bamako uçuşlarına başlayacağı müjdesini verdi. Görmez’in sözleri, Mali Başbakanlık resmi internet sitesinden, "Başbakanın misafiri, 'Çok yakında Türk hava Yollarının İstanbul-Bamako hattı açılacak.' dedi." şeklinde duyuruldu.

Başbakanlık sitesinde ayrıca, Türkiye-Mali ilişkilerinin başta Türk okulları olmak üzere, inşa edilen bu cami ile birlikte daha etkin ve dinamik hale geldiğinin altı çizildi. Açıklamada, ticari ilişkilerin de her geçen gün artarak kuvvetlendiğine dikkat çekildi.

Cihan Haber Ajansı'nın THY uçuşlarının ne zaman başlayacağı sorusuna Diyanet İşleri Başkanı Görmez. "Türk Hava Yolları’nın en büyük müşterisi biziz. Her yıl binlerce insanımızı kutsal topraklara THY ile götürüyoruz. Bamako-İstanbul uçuşlarının da takipcisi olacağım." sözleriyle cevap verdi.

Diyanet İşleri Başkanı'nın heyetinde bulunan Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas, kendisine ulaşan bilgilere göre Bamako-İstanbul uçuşlarının Mart 2014’de başlayacağını duyurdu.

İstanbul-Bamako uçuşlarının, İstanbul-Dakar hattına, haftada iki veya üç seferin Bamako'nun eklenmesi şeklinde olacağı bildirildi. CİHAN

Yorumlar