“Thomas R.’nin ölüm sebebi araştırılmalı”

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüyle ilişkisi olduğu iddia edilen ‘Corelli’ kod isimli muhbir Thomas R.

Google Haberlere Abone ol
“Thomas R.’nin ölüm sebebi araştırılmalı”

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüyle ilişkisi olduğu iddia edilen ‘Corelli’ kod isimli muhbir Thomas R.’in evinde ölü bulunması şüpheyle karşılandı. Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu Üyesi Petra Pau, Thomas R.’nin ölüm sebebin araştırılmasını talep etti. Sol Partili Federal Meclis Başkanı Yardımcısı Pau, Thomas R.’nin aşırı sağcı çevrelerde kilit rol oynadığına dikkat çekerek, “Şimdiye kadar NSU ile ne tür ilişkisi olduğu tamamıyla aydınlatılmadı. Bu bakımdan eski muhbir, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın Almanya’daki aşırı sağcı terör ağından ne tür bilgileri olduğu konusunda davanın kilit tanıklarından biriydi.” şeklinde açıklamada bulundu.

Uzun yıllar Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’na muhbirlik yapan Thomas R.’nin gizli tanık olarak Kuzey Ren-Vestfalya EyaletiBielefeld yakınlarında kaldığı bir evde mart ayının sonlarında ölü bulunduğu ortaya çıkmıştı. Spiegel’e göre Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) bu haberi Federal Meclis Denetleme Kurulu’na bildirdi. Ölüm sebebinin ise önceden teşhis edilmemiş şeker hastalığı olduğu aktarıldı.

Thomas R.’nin BfV için bilgi toplayarak yaklaşık 180 bin Euro para kazandığı, ‘güvenilir’ bir kaynak olarak sınıflandırıldığı belirtiliyor. Alman medyasında yer alan haberlere göre Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ‘Corelli’nin NSU hakkında bilgi aktarmadığını savunmuş, Federal Başsavcılık ise NSU Davası’nda sorgulanmasına karşı çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar