"Terör Konusunda Uluslararası İşbirliği Yok"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, terör eylemleri konusunda birlikte hareket etmeyi kolaylaştıracak uluslararası işbirliğinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Terör Konusunda Uluslararası İşbirliği Yok"

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 5'inci Genel Kurul Toplantısı'na katılmak amacıyla Azerbaycan'a gelen Çiçek, Irak- Şam İslam Devleti(IŞİD) militanlarının Türkiye'nin Musul şehrindeki başkonsolosluğunu basarak diplomatları rehin alması olayına değindi. Terörde uluslararası işbirliğinin olmadığını söylen Çiçek, konuyu TÜRKPA toplantısında dile getirdiğini ve yaşanan olayı nefretle ve şiddetle kınadıklarını ifade etti. Temennisinin vatandaşların ve görevlilerin bir an önce sağ salim dönmeleri olduğunu belirten Çiçek, bunun için her türlü çabanın gösterildiğini kayd etti.

Irak ve Suriye'de büyük bir otorite boşluğunun oluştuğuna dikkat çeken Cemil Çiçek, ''Maalesef Suriye'de ve Irak'taki kamu düzeninin tesis edilememesi ile ortaya çıkan bu boşluk, terör örgütleri tarafından dolduruldu. Bu olay karşısında da 'vah vah üzüldük kaygıyla paylaşıyoruz ' gibi hiç bir işe yaramayan bir takım sözler açıklamalar, bazı başkentlerden yapılacaktır'' dedi. Çiçek, Musul konusunda Türkiye'nin imkanları çerçevesinde her şeyi yapacağını belirtti. Çiçek toplumları istikrarsızlaştırmak adına işbirliği yapan ülkelerin, düzeni sağlama konusunda işbirliği yapmaları gerektiğinin altını çizerek," Suriye ve Irak bu noktaya geldiyse, her halde sorumlusu Türkiye değildir, başkalarıdır ''ifadesini kullandı.

CHP'nin meclise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için verdiği gensoruyu

Musul 'da yaşanan olaydan sonra, geri çektiğinin hatırlatılması üzerine TBMM Başkanı Çiçek,terör konusunda siyasi partilerin desteğinin önemli olduğunu dile getirdi.

Yorumlar