Terör finansmanı ile ilgili OECD toplantısı başladı

Türkiye'nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet gösteren ve karapara aklama ile mücadele edilmesi için kurulan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan OECD merkezinde topl.

Google Haberlere Abone ol
Terör finansmanı ile ilgili OECD toplantısı başladı

Türkiye'nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet gösteren ve karapara aklama ile mücadele edilmesi için kurulan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan OECD merkezinde toplandı.

Rus dönem başkanlığındaki ikinci genel kurulda, Vladimir Nechaev başkanlığında toplanan genel kurul, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu üye ülkelerin terörizmin finansmanıyla mücadele konusundaki eksikliklerini değerlendirecek.

OECD'deki Türk kaynaklarında, Türkiye için olumsuz bir durum yaşanmayacağı görüşü hakim. Gri ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin koyu gri ülkeler arasında düşürülmesinin ise düşük bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

Toplantıda, üye ülkelerin FATF’nin tavsiyelerini etkin bir şekilde uygulayıp uygulamadığı ve Ekim 2013'de alınan karaparayla mücadele yaptırımlarının ne denli uygulandığının da değerlendirilmesi bekleniyor.

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu 14 Şubat'a kadar devam edecek.
CİHAN

Yorumlar