Terk Edilen Çocuklar Twitter Sayesinde Kurtarıldı

Hindistan'da babaları tarafından bir tren istasyonunda terk edilen üç çocuk, Twitter kullanıcılarının attığı tweet'ler sayesinde anneleri bulundu ve evlerine döndü.

Google Haberlere Abone ol
Terk Edilen Çocuklar Twitter Sayesinde Kurtarıldı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin en kalabalık tren istasyonunda terk edilen üç çocuğun, Twitter'da paylaşılan fotoğraf yardımı ile evine döndüğü söylendi. Babaları nedeni ile istasyona bırakılan çocuklar, annelerine kavuştu.

TWİTTER SAYESİNDE EVLERİNE DÖNDÜLER

Rumana (7), Raja (5) ve Sanya (4) isimli kardeşlerin fotoğrafını çeken Twitter kullanıcıları, çocukların ailesinin bulunması için iri gayret harcadı. İlk tweet'i atanın ise Abhishek Shukla isimli gazeteci olduğu, çocukları görür görmez polisi aradığı ve 'Birileri bu çocuklara katkı edebilir mi?' biçiminde yazdığı söylendi. Gazetecinin tweet'i 200'den defa paylaşıldı.

'ANNENİZ SİZİ ALACAK' DEMİŞ

Polisin, fotoğrafın çekilmesinin peşinden ortadan kaybolan çocukları yarım saat boyunca istasyon içerisinde aradığı açıklandı. Çocukların bulunduğunda 'kontrolsüz bir biçimde ağladığı' ve yaşadıklarını polise korkudan anlatamadığı anlatım edildi. Daha sonra ise, çocukların babalarının, üç kardeşi annelerinin evinden aldığı ve istasyona 'Anneniz sizi bulmuş olana kadar burada durun' diyerek bıraktığı bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polis eşliğinde Nabi Karim bölgesindeki evlerine giden çocukların annesinin, vakalar yaşanırken uyuduğu söylendi. 37 yaşındaki anne Tabussum, eve geldiğinde çocuklarını bulamadığını ve uyuduğunu söyledi. Eşinin sık şekilde çocukları evden aldığını söz eden kadın, bu sebeple çocukların evde olmamasına alışkan olduğunu sözlerine ekledi. Polisin konuyla ilgili açtığı tahkikat ise sürüyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar