Teksas'lı Türkler 23 Nisan pikniğinde buluştu

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan Türkler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Teksas'lı Türkler 23 Nisan pikniğinde buluştu

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan Türkler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen piknikte bir araya geldi. Austin Türk Amerikan Derneği tarafından organize edilen etkinliğe Raindrop Türkevi de destek verdi.

Bu yıl 3.sü düzenlenen etkinliğe tüm Türklerin katkı yapması sayesinde daha coşkulu ve renkli geçtiğini söyleyen Şanver Ceylan, “Bu kutlamanın böyle geniş katılımlı, insanların birbiri ile tanıştığı, daha önceden tanışanların kaynaştığı bir etkinlik olmasından büyük mutluluk duydum. Bundan sonraki etkinliklerimizde de Türk toplumunun daha geniş bir şekilde katılımı, bizlerin buradaki gücünü de etkileyecektir.” diye konuştu.

Etkinliğin tadını doyasıya çıkaran çocuklar ise yağ satarım bal satarım, yakan top, misket, kutu kutu pense ve sek sek gibi geleneksel oyunlarla eğlenceli anlar yaşadı. İki velinin sergilediği Hacivat ve Karagöz oyunu ise minikleri hayalen atalarının yüzyıllar öncesindeki eğlencelerine götürdü.

Hazırladığı birbirinden cazip oyunlarla çocukları eğlendirerek öz kültürlerini öğreten Candan Serbest ise "En güzeli büyükten küçüğe herkesin yüzündeki gülümsemeydi. Ben bunu hatırlayacağım. Çocuklarımızın neşesi bize de bulaştı. Onlar oynarken araya girip bu oyunlara katılan büyükleri görmek, yapılan hazırlıklara yardımcı olmak, güler yüz, güzel yemekler. Daha nice güzel kutlamaları hep birlikte yaşamak ümidiyle”. diye konuştu.



CİHAN

Yorumlar