‘Tehlikeli bölge’ uygulamasından esnaflar da etkilendi

Almanya'nın Hamburg şehrinde polis ile sol gruplar arasında gerginlik yaklaşık 20 gündür devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
‘Tehlikeli bölge’ uygulamasından esnaflar da etkilendi

Almanya'nın Hamburg şehrinde polis ile sol gruplar arasında gerginlik yaklaşık 20 gündür devam ediyor. Rote Flora kültür merkezini kapatma girişimi üzerine başlayan ve karakol saldırısı ile had safhaya ulaşan gerginliğe Schanzen, St.Pauli ve Altona semtlerinin ‘tehlikeli bölge' ilan edilmeside çare olmadı. En son St. Pauli-Altona semtleri arasında kalan bölgede toplanan gruplar ‘tehlikeli bölge‘ uygulamasını protesto ediyor.

Protestocular, izinsiz toplandıkları için polisin ısrarı üzerine belli sokaklarda yürüseler de gruptan ayrılanlar polise yine zor anlar yaşattı. Polise yanıcı madde atan gruptan 17 kişiyi gözaltına alındı. Sol eğilimli siyasilerin yanı sıra turizm ve ticaret sektörü de tehlikeli bölge uygulamasından rahatsız. Gerginlik ve çatışma, tehlikeli bölge ilan edilen semtlerdeki esnafı olumsuz etkiledi.

St. Pauli semtine 25 yıldır esnaflık yapan Nihat Bayanbaş, uygulama ile birlikte müşteri sayısının önemli ölçüde gerilediğini söyledi. Bayanbaş, “Esnaf için ocak ayı zaten zor geçiyor. Uygulama ile birlikte daha da zor günler yaşamaya başladık. Müşteri bu bölgeye gelmeye çekiniyor.” dedi.

Schanzen semtinde 25 yıldır esnaflık yapan İrfan Yalçın’da uygulamayla birlikte sokakların adeta boşaldığını bununda esnafa yansıdığını belirtti. Schanzen ve Altona semtlerinde St. Pauli semtine oranla daha az olay meydana geldiğini kaydeden Yalçın,“Aslında bu bölgeler uygulamanın dışında tutulabilirdi.” dedi.

ABD Büyükelçiliği Hamburg’daki ve Hamburg’a gidecek vatandaşlarını e-posta yoluyla ‘tehlikeli bölge‘ ilan edilen semtlerde dikkatli olmaları konusunda uyardı. CİHAN

Yorumlar