Tayvan’daki Türk okulu beşinci mezunlarını verdi

Tayvan'da Türk girişimciler tarafından açılan Kıvam Ortaokulu'nun mezuniyet töreninde duygusal anlar yaşandı. Anadili Çince olan Uzakdoğu coğrafyasındaki tek Türk okulu Kıvam Ortaokulu’nun Tayvanlı öğrencileri, yaptıkları gösteriler...

Google Haberlere Abone ol
Tayvan’daki Türk okulu beşinci mezunlarını verdi

Tayvan'da Türk girişimciler tarafından açılan Kıvam Ortaokulu'nun mezuniyet töreninde duygusal anlar yaşandı. Anadili Çince olan Uzakdoğu coğrafyasındaki tek Türk okulu Kıvam Ortaokulu’nun Tayvanlı öğrencileri, yaptıkları gösteriler ile izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Tayvan’ın güneyindeki Kaoshiung ilinde düzenlenen mezuniyet törenine ilgi büyüktü. Törene öğrenci aileleri ve yakınları dışında Tayvan, Hong Kong ve anakara Çin'de bulunan işadamları da katıldı.

Okulun Mütevelli Heyeti Başkanı Hu Ya Fei, mezun olanları tebrik ederek eğitime ve zamanı kullanmanın önemine vurgu yaptı. Okul Müdürü Davut Piraz ise ailelere kendilerine güvendikleri ve çocuklarını Türk okuluna gönderdikleri için teşekkür etti.

Törende mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Yapılan skeçler güldürdü, söylenen şarkılara eşlik edildi. Özellikle "Neler oluyor hayatta?", “Her yerde namın duyulsun", "Sıla Aslan Gibi" Türkçe şarkılar izleyenlerden tam not aldı.

2007'de öğretim hayatına başlayan okul bu yıl beşinci mezunlarını verdi. CİHAN

Yorumlar