Tayland’dan Hizmet Hareketi'ne yönelik saldırılara tepki

Tay-Türk İşadamları Derneği (TTBA), bir basın toplantısı düzenleyerek Hizmet Hareketi’ne yönelik yapılan ‘karalama’ kampanyalarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Tayland’dan Hizmet Hareketi'ne yönelik saldırılara tepki

Tay-Türk İşadamları Derneği (TTBA), bir basın toplantısı düzenleyerek Hizmet Hareketi’ne yönelik yapılan ‘karalama’ kampanyalarına tepki gösterdi. Dernek, dershaneleri kapatma süreci ile başlayan ve yolsuzluk operasyonu sonrası ayyuka çıkan kara propaganda faaliyetlerini kınadı.

TTBA Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Naim Moco , “Fethullah Gülen Hocaefendi’nin fikir çilesi ve ilhamları ile şekillenen Tay Türk işadamları derneği olarak; milyonlarca insana yapılan; ‘haşhaşi, çete, örgüt, in, âlim müsveddesi, yalancı peygamber, kan içici vampirler, sülük’ benzetmelerini insafsızca ve talihsizce bulduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

Kullanılan bu nefret dilinin ülkesinden kilometrelerce uzakta fedakârca çalışan, “ülkesine yarar sağlayacak projelerin içinde olmak için gece gündüz uğraşan, sadece bir evet diyebilmek için binlerce kilometre yol kat eden ve bu uğurda birçok maddi-manevi masrafa katlanan” işadamları ve üyeleri "derinden üzdüğünü, kırdığını ve yaraladığını" ifade etti.

İDDİALAR TEMELSİZ, SOMUT KANITA DAYANMIYOR

Yerli ve yabancı basın mensuplarının hazır bulunduğu basın toplantısında, söylenenlerin tümünün temelsiz, hiçbir belge ve somut kanıta dayanmadığı dile getirildi. Açıklamanın devamında, “Sayın Başbakan tarafından tahkir edilmeyi, terörist gibi gösterilmeyi, inlerde yaşayan varlıklara benzetilmeyi, çete ve örgüt gibi lanse edilmeyi kesinlikle reddediyoruz.” ifadelerine yer verildi. Bu şekilde halkın kutuplaştırılmaya çalışıldığını belirten TTBA, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında dava açarak haklarını hukuki yollardan arayacaklarını kaydetti.

Tay Türk İşadamları Derneği’nin geçmişi 20 sene öncesine dayanıyor. Türk ve Tay insanına hizmeti düstur edinen dernek, kurulduğu günden beri iki ülke arasında eğitim, ticaret ve kültür bağlarının artması için çalışmalar yapıyor.
CİHAN

Yorumlar