Tayland'daki Türk okulu, matematik olimpiyatları düzenledi‏

Tayland'da faaliyet gösteren Pan-Asia Uluslararası Türk Okulu, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlediği 3.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'daki Türk okulu, matematik olimpiyatları düzenledi‏

Tayland'da faaliyet gösteren Pan-Asia Uluslararası Türk Okulu, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlediği 3. Matematik Olimpiyatı ile büyük takdir topladı. Olimpiyata başkent Bangkok genelinden 13 uluslararası okulundan 220 lise öğrencisi katıldı.

Tayland'da faaliyet gösteren Pan-Asia Uluslararası Türk Okulu, ülke genelinde sahip olduğu başarılı imajını yükseltmeye devam ediyor. Türk okulunun düzenlediği 3. Matematik Olimpiyatı (Math Challenge III), bu başarı grafiğini daha da yükseltti.

Sabah saatlerinde başlayan Matematik Olimpiyatı'na Bangkok genelinden 13 uluslararası okul katıldı. Bu okullardan toplamda 220 öğrenci Pan-Asia Uluslararası Okulu'nda düzenlenen olimpiyatta birinci olmak için rakipleriyle yarıştı. Bu arada Taylandlı aileler çocuklarını yalnız bırakmadı. Öğrenciler sınıflarda birinci olmak için yarışırken, aileleri de okulun yemekhanesinde kendilerine ikram edilen Türk yemeklerinden tattı. Burada aileler birbirleriyle tanışma fırsatı da buldu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Pan-Asia Uluslararası Okul Müdürü Serhat Demir, günümüzde matematiğin önemine vurgu yaptı ve katılan öğrencilere, velilere hem de okulda üstün gayretlerinden dolayı öğretmen arkadaşlarına teşekkür etti.

Matematik Olimpiyat Koordinatörü Murat Mendi, Cihan mikrofonların yaptığı açıklamada, "Tayland'da bulunan Türk okullarından Pan-Asia Uluslararası Okulu'nda bu yıl 3.'sü düzenlenen Math Challenge (Matematik Olimpiyatı) gerçekleştirdik. Önümüzdeki sene Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte bu organizasyonu ülke çapında yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Olimpiyat’ta ortaokulda 3 ve lise seviyesinde 3 olmak üzere toplam 6 kategoride sınav gerçekleştirildi, her seviyenin ilk üçüne hediyeler ve katılım sertifikası verildi.

Wells Uluslararası Okulu öğretmenlerinden Yeu-Han Liou, Cihan mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "Burada bugün katılan öğrencilerin yüzlerinden ne kadar mutlu olduklarını görmek mümkün, Pan-Asia tarafından yapılan organizasyon gerçekten mükemmel çok iyi organize edilmiş, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Lise son sınıfların arasındaki yarışmada birinci olan okulun öğrencilerinden Kenny adlı öğrenci ise, "Bu tür olimpiyatlar bizlerin yeteneklerini göstermeleri için bir şans. Burada bulunduğumdan dolayı çok mutluyum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar