“Tayland’daki Türk okullarına güvenimiz tam”

Tayland Rangsit Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Songsri Wannasen, Türk okullarının faaliyetlerinden övgüyle bahsederek, “Marmara Eğitim Kurumları’nın faaliyetlerine devam etmesini arzuluyor, bu okullarına güvenimizin...

Google Haberlere Abone ol
“Tayland’daki Türk okullarına güvenimiz tam”

Tayland Rangsit Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Songsri Wannasen, Türk okullarının faaliyetlerinden övgüyle bahsederek, “Marmara Eğitim Kurumları’nın faaliyetlerine devam etmesini arzuluyor, bu okullarına güvenimizin tam olduğunu bir kez daha burada söylemek istiyor.” dedi.

Tayland'ın başkenti Bangkok’daki Onur Koleji'nin (Siriwat Wittaya Bilingual School) düzenlediği iftara birçok üst düzey yönetici ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda Onur Koleji öğrencilerinin 2014 yılında uluslararası olimpiyatlarda aldıkları ödüller verildi. Ödüllerini öğrencilere Prof. Songsri Wannasen başta olmak üzere üst düzey davetli takdim etti. İftarda gösterilen Tayca seslendirilmiş Anadolu tarihi ile ilgili bir sunum katılımcılardan beğeni topladı.

Programda bir konuşma yapan Tayland Rangsit Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Songsri Wannasen, yaklaşık 10 yıl önce Türk okullara teftişe gittiğini söyledi. Wannasen, “Öğretmenlerin çalışkanlıkları ve gayretlerini gördüm, müfredat ve bina olarak hazır oldukları için okulun açılışına izin verdik. O zamanlar bu okulun eğitim sistemimize katkıda bulunacaklarına inandığımız için okulun açılışına izin verdik. 10 yıl sonra görüyorum ki, verdiğimiz kararda yanılmamışız. Tayland’ı dünya ile yarışır seviyeye getirmişler. Bunu ise uluslararası olimpiyatlarda aldıkları başarılardan görüyoruz. Marmara Eğitim Kurumları’nın çatısı altında bulunan diğer Türk okulları da kaliteli gençler yetiştiriyor. Okulları ziyaret ettiğimde İngilizce kitaplarını, modern eğitim sistemleri ile çocuklarımızı bilim ve matematik alanında ne kadar iyi hazırladıklarını gördüm. Marmara Eğitim Kurumları’nın faaliyetlerine devam etmesini arzuluyor, bu okullarına güvenimizin tam olduğunu bir kez daha burada söylemek istiyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar