Tayland’da yılbaşı öncesi protestolardan esnaf rahatsız‏

Tayland’in başkenti Bangkok’da yılbaşı öncesi yapılan protestolar, alışverişin en yoğun yapıldığı dönemde esnafı etkiledi.

Google Haberlere Abone ol
Tayland’da yılbaşı öncesi protestolardan esnaf rahatsız‏

Tayland’in başkenti Bangkok’da yılbaşı öncesi yapılan protestolar, alışverişin en yoğun yapıldığı dönemde esnafı etkiledi.

Hükümet karşıtı grupların lideri Suthep Thaugsuban önderliğinde bugün 10 binlerce kişi geçici Başbakan Yingluck Shinawatra’nın görevinden istifası için toplandı. Bangkok’ta bugün şehrin en işlek caddeleri dahil olmak üzere toplam 15 ayrı noktada sahneler kuruldu. Eylemlerin merkezi olan Özgürlük Meydanı’ndan seslenen konuşmacılar, bu noktalarda kurulan büyük ekranlardan canlı olarak gösteriliyor.

Bu arada esnafın büyük umut bağladığı yılbaşı satışlarını gösterilerin etkilemesi endişesi hakim. Esnaf, olaylardan dolayı korkan turistlerin alışveriş merkezlerine gelmediklerini ve bekledikleri satışa ulaşamadıklarını belirtti.

Öte yandan Başbakan Shinawatra’nin evi, çoğunluğu kadın göstericiler ile kuşatıldı. Eve girmek isteyen kadın göstericilere yine kadın polisler müdahale etti. Olayların olduğu dakikalarda ise Shinawatra ülkenin kuzeyindeki şehirlerde seçim gezisinde bulunuyor. Binlerce kişi her gittiği noktada kendisini bayraklar ve “başbakan” sloganları ile karşılıyor.

2 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Bangkok'ta yapılan gösterilerde ise trafik durma noktasına geldi. Trafik akışını sağlamak ve olayları kontrol etmek için toplam 2 bin polisin görevlendirildiği belirtildi. Değişik noktalarda ayrıca 100’e yakın ambulans da hazır bekletiliyor.

Tayland'da devam eden gösteriler turizm sektörünü de vurdu. Yurtiçi Gezi Federasyonu, protestoların başlamasıyla birlikte yaklaşık 400 bin turistin seyahatlarını iptal ettiklerini duyurdu ve sayının gün geçtikçe arttığı açıklandı.

Tayland'da gösteriler üzerine 2 Şubat 2014 tarihinde seçim yapılacağı açıklanmıştı. Göstericilerin istifasını istediği Başbakan Yingluck Shinawatra, seçimlere kadar da geçici hükümetin başı olarak kalacak. CİHAN

Yorumlar