Tayland'da yerel seçimler başladı‏

Tayland'da 48 milyon seçmenin katıldığı yerel seçimler için oy verme işlemi başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da yerel seçimler başladı‏

Tayland'da 48 milyon seçmenin katıldığı yerel seçimler için oy verme işlemi başladı.

Geçici Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra, sabah saatlerinde 150 polis eşliğinde evinin yakınlarındaki Khlong Lamjiak okulunda oyunu kullandı. Yingluck’in oyunu kullanmasından sonra birçok geçici bakan da oyunu kullanmak için sandık başına gitti.

Tayland’da hükümet karşıtı göstericiler oy kullanmaya gitmeyeceklerini bildirdi. Protestoların lideri konumundaki Suthep Thaugsuban, 13 Ocak 2014 tarihinden bu yana süren ‘Bangkok’u Kapatma’ eylemlerinin, seçimlerden sonra da süreceğini belirterek, "İstediğimizi alana kadar bu eylemler devam edecek" dedi. Tayland’da seçimlerden bir gün önce hükümet karşıtı göstericiler ile kimliği belirsiz bir grup arasında çıkan çatışmada 6 kişi yaralanmıştı.

Ülkenin güneyinde bulunan Songkhla bölgesindeki 8 ayrı noktada oy pusulalarının okullara ulaştırılmaması üzerine seçmenlerin oy kullanamayacağı öğrenildi. Ülkenin birçok yerinde de aynı durumun söz konusu olduğu haberleri geliyor. Hükümet karşıtı göstericiler başkent sokaklarında yürüyüşlerine devam ediyor. CİHAN

Yorumlar