Tayland'da Songkran festivali ile sokaklarda su savaşları başladı‏‏

Tayland'da her yıl nisan ayında düzenlenen su festivali, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da Songkran festivali ile sokaklarda su savaşları başladı‏‏

Tayland'da her yıl nisan ayında düzenlenen su festivali, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Su bayramı (Songkran) olarak da bilinen bu özel günde, eline su tabancalarını ve şişelerini alan insanlar, çevrede gördüğü herkesi ıslatıyor.

Halk bugün başlayan ve 3 gün süren su festivali ile ülkenin en sıcak günlerinde bir birine su atarak ferahlamaya çalışıyor. Bangkok'taki kutlamaların en aktif olarak yapıldığı yer Khaosan caddesi oldu. Yüzlerce turistin de katıldığı kutlamalarda caddenin bir başından bir başına gidip de üzerinizde toplu iğne başı kadar kuru yer kalması mümkün değil. Bu yüzden de caddeye kutlamalara gelenler üzerlerine en çabuk kuruyacak giysilerini giyip gelmeyi ihmal etmiyor.

Festival çerçevesindeki etkinlikler 16 Nisan'a kadar deveme edecek. Bu dönem ülkenin en sıcak günleri olduğundan, insanlar ferahlamak için birbirine su atıyor. Festivalde birinin üstüne su atılması ayrıca saygı anlamına geliyor.

Çoğu cadde bu neşeli festival için ulaşıma kapatılıyor ve 3 gün boyunca festival kutlamalarına katılanlar sırılsıklam oluyor. Su atma aynı zamanda uğursuzlukları üzerinden atmak ve iyi şans dilemek anlamına da geliyor. Ülkedeki yaz mevsiminin tam da ortasına denk gelen Songkran'da sokaklarda adeta su savaşları yaşanıyor. İnsanları ıslatmak ve sıcak havada serinlemek isteyen çok sayıda turist, sırf bu bayram için Tayland'a geliyor

Su festivali, Tayland'da en tehlikeli tatillerinin de başında geliyor. Tatili memleketinde geçirmek isteyen yüz binlerce kişinin şehirler arası yollara çıkması ve alkol tüketiminin had safhaya çıkması sebebiyle trafik kazaları da büyük artış gösteriyor.
CİHAN

Yorumlar