Tayland'da “misafirperverlik” konferansına yoğun ilgi

Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenen 'Anadolu ve Asya Kültürlerinde Misafirperverlik' konulu uluslararası konferans yoğun ilgi gördü. Taylanda'da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Diyalog Platformu, Mahidol Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da “misafirperverlik” konferansına yoğun ilgi

Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenen 'Anadolu ve Asya Kültürlerinde Misafirperverlik' konulu uluslararası konferans yoğun ilgi gördü. Taylanda'da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Diyalog Platformu, Mahidol Üniversitesi Din Bilimleri Bölümü ve Thailand Achievement Institute tarafından düzenlenen etkinliğe 20 ülkeden akademisyenler, dini ve sivil toplum liderleri, öğrenciler katıldı.

İki gün süren konferansta, katılımcılar Anadolu ve Asya kültürlerinin ortak değerlerini, benzerliklerini, farklılıklarını tanıma fırsatı buldu.

California Üniversitesi’nden Dr. Sophia Pandya yaptığı sunumda, Anadolu halkının ırk, din, dil ayrımı yapmadan herkese misafirperverliğinin en iyi örneklerini gösterdiğini belirtti. Sophia, "Anadolu’dan çıkan 'Hizmet Hareketi' günümüzde dünyada birçok soruna çözüm bulmaya çalışıyor." dedi.

Misafirperverliğin insanın temel özelliklerinden biri olduğunu vurgulayan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, ”Farklılıklardan kaynaklanan ötekileştirmenin yerine daha sıcak, daha sempatik, daha kucaklayıcı birlikteliklerin çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşe Özkalay'ın konuşmasını Tayca yapması beğeni topladı. Özkalay, dünyada yaşanan son felaketler sonrasında hayırsever insanların yaptıkları yardımların ulaştığı noktaları katılımcılar ile paylaştı.

Konferansa ulusal kıyafetleri ile dikkat çeken İskoç sanatçı Paul Dwyer, 19 yıldır İskoçya ile Türkiye arasında mekik dokuduğunu belirterek, Anadolu'nun kültür zenginliğini ve anılarını ziyaretçiler ile paylaştı. Sanatçı sunumunun ardından seslendirdiği Türkçe şarkılar ile katılımcılardan alkış aldı.

CİHAN

Yorumlar