Tayland’da eylemlere "su molası‏" verilecek

Tayland'ın başkenti Bangkok'da hükümet karşıtı eylemlere su festivali nedeniyle ara verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Tayland’da eylemlere "su molası‏" verilecek

Tayland'ın başkenti Bangkok'da hükümet karşıtı eylemlere su festivali nedeniyle ara verilecek.

Halkın Demokratik Reform Komitesi (PDRC) ve hükümet karşıtı göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, 13-16 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan su festivali (Songkran) nedeni ile yaptığı açıklamada, 12-15 Nisan günleri arasında herhangi bir gösterinin olmayacağını belirtti.

Tayland'da en tehlikeli tatillerin başında gelen su festivali, her yıl ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Su bayramı (Songkran) olarak da bilinen bu özel günde, eline su tabancalarını ve şişelerini alan halk, çevrede gördüğü herkesi ıslatıyor. Ülkenin en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde, insanlar ferahlamak için birbirinin üzerine su atıyor. Bu, aynı zamanda saygı anlamına da geliyor. Festival ayrıca geleneksel Tayland takvimine göre yeni yıla denk geliyor.

Muhalefet lideri Suthep Thaugsuban, su festivali kutlamalarından sonra gösterilerin devam edeceğini ve amaçlarına ulaşana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Protestocular, Thaksin Shinawatra’nın kardeşi olan Başbakan Yingluck Shinawatra hükümetinin istifasını talep ediyor ve hükümetin “Halk Konseyi”ne devredilmesini istiyor.
CİHAN

Yorumlar