Tayland'da darbe karşıtı gösteriler devam ediyor

Tayland'da ordunun yönetime el koymasının ardından, darbe karşıtı gösteriler devam ediyor.Tayland’ın başkenti Bangkok, bugün iki ayrı protestoya ev sahipliği yaptı. Bir grup ellerinde ‘Tayland Ordusunu Seviyoruz’ pankartları ile Demokrasi...

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da darbe karşıtı gösteriler devam ediyor

Tayland'da ordunun yönetime el koymasının ardından, darbe karşıtı gösteriler devam ediyor.

Tayland’ın başkenti Bangkok, bugün iki ayrı protestoya ev sahipliği yaptı. Bir grup ellerinde ‘Tayland Ordusunu Seviyoruz’ pankartları ile Demokrasi Meydanı'nda toplanırken, başka bir grup ise ellerinde ‘ Darbe’ye Hayır’ pankartları ile Zafer Meydanı'nda toplandı.

Protestolarda herhangi bir göz altına alınma olayı yaşanmadı. Protestonun akşam saatlerinde iş çıkışında gerçekleşmesi, sokaklarda trafiği durma noktasına getirdi.

Bir Tayland’li bayan darbe karşıtı göstericilerin içine girerek, askerlerin yaptıklarının doğru olduğunu içeren sözler söyleyince, bir anda protestocular tarafından linç edilmekten askerler tarafından kurtuldu, bir motorsiklete bindirilen bayan, olay yerinden uzaklaştırıldı.

Karanlığın çökmesiyle eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı. Trafiğin açılması ile birlikte trafik normal seyirine döndü.

SOSYAL MEDYA KAPITALABİLİR

Genelkurmay Başkanı General Prayuth Chan-ocha tarafından sabah yapılan açıklamada, sosyal medyanın darbeye karşı kullanılması durumunda yasaklanabileceğini belirtildi. Yerel kanalların, darbe karşıtı gösterileri televizyonlarında göstermelerine “gösteriler kanunsuz” kelimesinin söylenmesi ile şartlı olarak izin veriliyor.

Tayland’da ordu 1932 yılından bu yana 12. kez yönetime el koydu. Ordu son olarak 2006’da Başbakan Taksin Şinavatra’yı görevden almıştı. Taksin'in kız kardeşi ve bir diğer eski Başbakan Yingluck Şinavatra'nın geçtiğimiz yıl sonunda parlamentonun alt kanadını feshetmesi sonrası, ülkede aylarca protesto gösterileri düzenlenmişti.

Tayland Anayasa Mahkemesi en son Başbakan Yingluck Şinavatra'yı azletmişti.

CİHAN

Yorumlar