Tayland’da çatışmalar yeniden başladı: 3 ölü, 59 yaralı

Tayland’ın başkenti Bangkok’da polisin protesto alanlarını boşaltmaya başlamasıyla göstericiler ile güvenlik güçleri ile çatışmalar yeniden başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland’da çatışmalar yeniden başladı: 3 ölü, 59 yaralı

Tayland’ın başkenti Bangkok’da polisin protesto alanlarını boşaltmaya başlamasıyla göstericiler ile güvenlik güçleri ile çatışmalar yeniden başladı. Olaylarda 3 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.

Tayland polisi, geçtiğimiz yılın sonundan bu yana göstericilerin ulaşıma kapattığı bölgeleri geri almaya çalışıyor. Tayland’da geçtiğimiz Kasım ayından bu yana hükümet karşıtı gösteriler aralıksız devam ediyor. Hükümet karşıtı eylemciler ile polis arasında bugün yaşanan çatışmada ise biri polis 3 kişinin öldüğü açıklandı.

Göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban önderliğinde binlerce kişi Bangkok’taki hükümet binası başta olmak üzere bir çok bakanlık binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte polis ile eylemciler arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 17'si polis, 59 kişi yaralandı.

Özel Soruşturma Bölüm Başkanı Tarit Pendith, çatışmada iki sivil ve bir polis memurunun başından vurularak öldüğünü açıkladı. Pendith ayrıca göstericilerin patlayıcı madde ve M79 tipi silah ile polise saldırdığını kaydetti.

Bu arada hareketli saatler Tayland Enerji Bakanlığı önünde yaşandı. Güvenlik güçleri bakanlık binası önünde toplanan yaklaşık 140 eylemciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin üzerlerinden patlayıcı, tabanca, uyuşturucu ve kurşun geçirmeyen yelek bulunduğu belirtildi. CİHAN

Yorumlar