Tayland'da “Bangkok’u kapatma” gösterileri başladı

Tayland'da hükümet karşıtı göstericiler, başkent Bangkok'taki önemli geçiş noktalarını ulaşıma kapatmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da “Bangkok’u kapatma” gösterileri başladı

Tayland'da hükümet karşıtı göstericiler, başkent Bangkok'taki önemli geçiş noktalarını ulaşıma kapatmaya başladı. Haftalarca sürmesi planlanan gösteriler şu ana kadar olaysız devam ediyor. Fakat son aylarda şiddetlenen krizle ilgili çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetmişti. Şiddet arttıkça askeri darbe ihtimali de güçleniyor.

Daha çok kırsal kesimdeki fakir halkın desteklediği Başbakan Yingluck Shinawatra'nın istifasını isteyen orta ve üst tabaka, yolsuzluğu sona erdirecek reformların, iktidara getirilecek bir 'halk konseyi' tarafından yapılmasını istiyor. Muhalifler, Yingluck'un kazanmasına kesin gözüyle bakılan 2 Şubat seçimlerini de boykot edeceklerini açıklamıştı.

Göstericiler, Bangkok'taki 7 bölgeyi ulaşıma kapattı. Halk, yine de alternatif yolları kullanarak gidecekleri yere ulaşabiliyor. Alışveriş merkezleri açık, toplu taşıma sistemi de çalışmaya devam ediyor.

Bu arada 'Bangkok'u kapatma' eyleminin başlamasından sonra göstericilerin temsilcilerine çağrı yapan Yingluck Shinawatra, seçimlerin Mayıs ayına ertelenmesi talebini tartışabileceğini söyledi.

GÖSTERİCİLER MÜZİK ÇALDI, DANS ETTİ

Bu arada yol kapatma eylemi yapılan Bangkok’un Silom bölgesinde yaklaşık bin kişilik grup müzik eşliğinde eyleme başlamalarını kutladı. Yolun ortasında oturan eylemciler, müzik eşliğinde dans etti.

Öte yandan göstericiler devlet kurumlarının çevresinde de lastik ve kum çuvallarında oluşan barikatlar kurdu. Protestocuların oluşturduğu alanlara giriş ise sıkı kontrolden sonra yapılıyor. Hükümet karşıtı göstericiler, hükümet yanlısı “Kırmızı gömlekliler’ olarak adlanan grubun saldırılarından endişe ediyor.

Hükümet karşıtı göstericiler çalışma ve dışişleri bakanlıklarına yürürken, çalışanlar ise erkenden iş yerlerini terk ederek evlerine gitti.

Bangkok’u kapatma eylemine rağmen havaalanına ulaşımda sorun olmadı. Ayrıca şehrin birkaç noktasında oluşan trafik sıkışıklığı dışında ulaşımda da ciddi sıkıntılar yaşanmadı. CİHAN

Yorumlar