Tayland'da "Bangkok'u kapatma" eylemi ikinci gününe girdi

Tayland’da hükümet karşıtı göstericilerin başkent Bangkok’taki önemli noktaları ulaşıma kapatması ikinci gününe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Tayland'da "Bangkok'u kapatma" eylemi ikinci gününe girdi

Tayland’da hükümet karşıtı göstericilerin başkent Bangkok’taki önemli noktaları ulaşıma kapatması ikinci gününe girdi. Bangkok’un sadece 7 noktasında toplanan göstericiler, olaysız bir şekilde seslerini duyurmaya çalışıyor.

Tayland’da dün başlayan ‘Bangkok’u kapatma’ eylemi, bugün de devam ediyor. Olaylarda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Eyleme rağmen Bangkok’ta hayat normal seyrinde ilerliyor. İş merkezleri ve alış veriş merkezleri çalışmaya devam ederken, sadece okullar tatil edildi.

Öğrencilerin güvenliğinden dolayı 400 okul eğitime ara verirken, bugün 160 banka şubesi de güvenlik nedeniyle açılmadı.

Belirli noktalarda kurulan sahnelerde halka yönelik konuşmalar yapılırken, konserler veriliyor. Birçok gösteri bölgesinde müzik eşliğinde dans eden eylemciler dikkat çekiyor.

Daha çok kırsal kesimdeki fakir halkın desteklediği Başbakan Yingluck Shinawatra’nın istifasını isteyen orta ve üst tabaka, yolsuzluğu sona erdirecek reformların, iktidara getirilecek bir ‘halk konseyi’ tarafından yapılmasını istiyor. Muhalifler, Yingluck’un kazanmasına kesin gözüyle bakılan 2 Şubat seçimlerini de boykot edeceklerini açıklamıştı.

Fakat son aylarda şiddetlenen krizle ilgili çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti. Şiddet arttıkça askeri darbe ihtimali de güçleniyor.

Bu arada ‘Bangkok’u kapatma’ eyleminin başlamasından sonra göstericilerin temsilcilerine çağrı yapan Yingluck Shinawatra, seçimlerin Mayıs ayına ertelenmesi talebini tartışabileceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar