Tayland’da, “Anadolu ve Asya’da misafirperverlik” konferansı başladı

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenen “Anadolu ve Asya kültürlerinde misafirperverlik” konulu uluslararası konferans, yoğun katılım ile bugün başladı.Konferans, Thailand Achievement Institute (TAI), Kültürlerarası...

Google Haberlere Abone ol
Tayland’da, “Anadolu ve Asya’da misafirperverlik” konferansı başladı

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenen “Anadolu ve Asya kültürlerinde misafirperverlik” konulu uluslararası konferans, yoğun katılım ile bugün başladı.

Konferans, Thailand Achievement Institute (TAI), Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP) ve Mahidol Üniversitesi işbirliğiyle organize ediliyor. Konferans ile Anadolu ve Asya kültürlerinin ortak değerlerden yola çıkılarak, bu toplumların birbirlerini daha iyi tanımaları, anlamaları ve ortak değerlerde buluşmaları amaçlanıyor. Ayrıca farklı kültür ve inançlardan insanların bir araya geleceği konferansta, kültürel çeşitlilik üzerine farkındalık oluşturulması hedefleniyor. 



Konferansın açılış konuşmasını yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, İslam’da misafirperverliğin öneminden bahsetti. Yeşil, “Global bir köyde yaşıyoruz ve komşularımızla Hıristiyan, Yahudi, Budist ve ateist ayrımı yapmadan iletişim kurmak zorundayız. Eğer çocuklarımıza barış ve huzur dolu bir dünya bırakmayı düşlüyorsak komşularımızla sadece iletişim kurmakla kalmamalı, onları kendi konumunda kabul de etmeliyiz.” dedi.

Thailand Achievement Institute Başkanı Engin Yasmun açılış ise 20 ülkeden gelen misafirler ile “Anadolu ve Asya kültürlerinde misafirperverlik” konulu konferansı gerçekleştirebilmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca konferansın gelecek nesil için faydalı olacağını kaydetti.

Mustafa Yeşil, konferansta Mahidol Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesi Dekanı Wathinee Boonchalaksi'e el yapımı çini hediye etti.

Konferansta ABD, Bangladeş, Burma, Çin, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Japonya, Kamboçya, Laos, Malezya, Singapur, Sri Lanka, Tayland, Türkiye ve Vietnam'dan katılımcı bulunuyor. CİHAN

Yorumlar