Tayland ordusu, olaylar karşısındaki sessizliğini bozdu

Tayland Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha, ülkede yaşanan olaylara sessiz kalan ordu adına bugün yaptığı basın açıklamasında, orduyu taraf seçmeye zorlamanın yanlış olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Tayland ordusu, olaylar karşısındaki sessizliğini bozdu

Tayland Genelkurmay Başkanı Prayuth Chan-ocha, ülkede yaşanan olaylara sessiz kalan ordu adına bugün yaptığı basın açıklamasında, orduyu taraf seçmeye zorlamanın yanlış olduğunu bildirdi. Chan-ocha ayrıca önümüzdeki günlerde ülkede yapılacak eylemlerde, hukukun ve kuralların dışına çıkanlara karşı Tayland askerinin gerekirse canını vermeye hazır olduğunu belirtti.

Tayland ordusunun herhangi bir grubun yanında yer almasının söz konusu olmadığını söyleyen Tayland Genelkurmay Başkanı, “Kuralları çiğneyenlerin karşısında olan tarafta olmamız gerekiyor.” dedi.

Chan-ocha, daha önce yaptığı açıklamasında ülkedeki siyasi bölünmenin "bir iç savaşı tetikleyebileceği" uyarısında bulunmuştu. General Chan-ocha, her iki taraftan üyelerin yer aldığı seçilmemiş bir "halk meclisi" kurulmasını önermişti.

Bu arada Tayland'da hükümet karşıtı gösterilere öncülük eden muhalif politikacı Suthep Thaugsuban, eylemlerle Bangkok'u “kapatacaklarını” açıklamıştı. Thaugsuban, Bangkok’u kapatma eyleminin 13 Ocak'ta başlayacağını ve zafer alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylemişti.
CİHAN

Yorumlar