Tayland, Kral'ın 86. doğum gününü ateş balonları uçurarak kutladı

Tayland halkı, Kral Bhumibol Adulyadej'in 86. doğum gününü ülke genelindeki çeşitli etkinliklerle kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Tayland, Kral'ın 86. doğum gününü ateş balonları uçurarak kutladı

Tayland halkı, Kral Bhumibol Adulyadej'in 86. doğum gününü ülke genelindeki çeşitli etkinliklerle kutladı. Gece geç saatlere kadar devem eden kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, Taylandlılar Kral'a saygı için mum yaktı ve ateş balonları uçurdu.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 86. doğum günü, turistik Hua Hin bölgesindeki sarayı Klai Kanwon'da halka sesleniş konuşmasıyla başladı. Kutlamada üst düzey devlet erkanı hazır bulundu. Sarayın önündeki 300 kişilik Kraliyet Muhafızları da, Kralı selamlayarak saygılarını sundu.

Kral Bhumibol Adulyadej'in 86. doğum günü özellikle Hua Hin ve başkent Bangkok olmak üzere ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, başkent Bangkok'taki kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü. Sokaklar dolup taşarken, birçok ana cadde trafiğe kapatıldı.

Tayland Kralı, geçtiğimiz aylarda yaklaşık 3 yıldır kaldığı hastaneden ayrılarak Hua Hin bölgesindeki sarayına yerleşmişti. Bu sene ilk defa Kralın doğum günü başkent Bangkok dışında yapılıyor. Halkın kutlamalar için en çok gittiği yer ise Hua Hin ve Bangkok oldu.

Hua Hin’deki resmi törende Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra da burada hazır bulunurken, özel hazırlanmış sahnede Kral'a salgı duruşunda bulundu.

Gece saatlere kadar devem eden kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, Taylandlılar Kral'a saygı için mum yaktı ve ateş balonları uçurdu. Kutlamalar, havai fişek gösterisi ile sona erdi.
CİHAN

Yorumlar