Tayland büyük gösteriye hazırlanıyor

Tayland’da göstericiler, 13 Ocak'ta yapılacak büyük protesto için hazırlıklara devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Tayland büyük gösteriye hazırlanıyor

Tayland’da göstericiler, 13 Ocak'ta yapılacak büyük protesto için hazırlıklara devam ediyor. Ülke tarihinin en büyük protestosunu yapacaklarını açıklayan göstericiler, başkent Bangkok’un 7 bölgesindeki ana yolları kapatmayı planlıyor.

Eylemlerin merkezi olarak gösterilen Özgürlük Meydanı ve bakanlıkların önünde 2 bine yakın kişi çadırda yaşayarak protestolarına devam ediyor. Çadır şehirde banyo, tuvalet, revir, eczane ve berber bulunuyor. Protestocuların tüm ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanıyor. Çadırların bazı noktalarının ise kum çuvalları ve lastikler ile çevrildiği görülüyor.

Gelecek pazartesi planlanan gösteri için hükümet çeşitli uyarılarda bulundu. Bangkok’un 7 bölgesinde bulunan 150'ye yakın okulun tatil edildiği açıklandı. Özel şirketler personelini uyarırken, devlet dairelerinin mesailerine devam edeceği bildirildi.

Tayland'da yönetim karşıtı göstericiler, gelecek pazartesi Bangkok'ta hayatı durdurarak Başbakan Yingluck Shinawatra’yı istifaya zorlamayı planladıklarını açıkladı.

Shinawatra geçtiğimiz günlerde parlamentoyu feshederek, 2 Şubat 2014 tarihinde seçim kararı almıştı. Seçimlere kadar geçici hükümetin başı olarak Yingluck Shinawatra görevine devam ediyor.
CİHAN

Yorumlar